Lazdijų meras išpildė vaikų svajones

Artėjant šventoms Kalėdoms visi geros valios žmonės kviečiami padėti įgyvendinti sudėtingomis socialinėmis sąlygomis gyvenančių vaikų kalėdinius troškimus. Lazdijų rajono savivaldybės meras Artūras Margelis, ne vienerius metus aktyviai palaikantis socialinio projekto „Vaikų svajonės“ idėją, šiemet taip pat išsvajotomis dovanomis pradžiugino projekte užsiregistravusius mažuosius Lazdijų rajono gyventojus. „Turime būti bendruomeniški ir jautrūs, kuomet kalbame apie nuoširdžias vaikų svajones, ypač tų, kurie jaučia socialinę atskirtį. Mūsų visų pareiga prisidėti prie pilietiškos ir neabejingos visuomenės kūrimo. Juk geri darbai, kuriems susiburiame draugėn, yra viena prasmingiausių žmogaus veiklų“, – keliaudamas su dovanomis pas mažuosius svajotojus kalbėjo Lazdijų rajono savivaldybės meras A. Margelis.

Nuoširdžiu vaikišku džiaugsmu tryško mažasis svajotojas Aivaras iš Lazdijų kaimiškosios seniūnijos Rudaminos miestelio, kuomet iš mero rankų gavo taip trokštamą pedalais minamą mašinytę. Pasak berniuko mamos, Aivaras liūdnai stebėdavo, kaip kaimynų vaikai važinėdavo panašiomis mašinėlėmis, ne kartą net gailią ašarą nubraukė, kai draugai nenorėjo dalintis žaislu. Tad dabar Aivaras nekantriai laukia, kuomet atšils orai ir jis galės pasivažinėti naująja transporto priemone.

Mero atvežta dovana nepaprastai džiaugėsi  ir Rudaminos miestelyje gyvenanti dešimtmetė Sonata su sese. Ji jau ne vienerius metus svajojo apie vaikišką pianiną su mikrofonu, mat mergaitei labai patinka dainuoti. Dabar, kuomet meras išpildė jos troškimą, ji sakė norinti kuo greičiau išmokti groti ir lankyti meno mokyklą. Jeigu taptų garsia atlikėja, Sonata prižadėjo merui būtinai surengti savo koncertą Lazdijų rajono gyventojams.

Apie lėlių namą svajojusios penkiametė Kamilė iš Kūčiūnų seniūnijos akys suspindo nepaprastu džiaugsmu, kuomet į namus žengė meras, nešinas taip labai lauktu žaislu. Mergaitei smalsiai apžiūrinėjant dovaną prisijungė ir brolis. Vaikai nekantriai laukė, kada galės išpakuoti realybe tapusią svajonę, tarėsi, kur statys naująjį žaislą ir kaip su juo žais.

Su dideliu jauduliu širdy svajonės išsipildymo laukė Šlavantų seniūnijoje gyvenantis trylikametis Gantas. Berniukui pernai teko skaudžiai nusivilti, mat kažkas jo svajonę „nupirko“, bet dovana vaiko taip ir nepasiekė. Tačiau šiemet artėjant Kalėdoms sugrįžus iš mokyklos Ganto jau laukė staigmena – jo namuose svečiavosi pats Lazdijų rajono savivaldybės meras Artūras Margelis, kuris išpildė didelę berniuko svajonę – dovanų įteikė taip trokštamą droną su kamera. „Žinau, jog Gantas labai gabus vaikas. Tikiu, jog ši dovana bus skirta ne tik pramogauti ir smagiai leisti laiką, bet ir padės jam tobulėti“, – stebėdamas nuoširdžiai besidžiaugiantį berniuką mintimis dalijosi svajonę išpildęs  A. Margelis.

Lazdijų r. sav. inf.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *