Du Alytaus miesto mokytojai – inovatyviausių mokytojų rinkimų laureatai

Gruodžio 14 d. modernioje ir restauruotoje Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vyko iškilmingi 2016 m. inovatyviausių mokytojų apdovanojimai. Suteikti 6 pagrindinių kategorijų – biologijos, chemijos mokytojo, fizikos mokytojo, kalbų mokytojo, matematikos, IT mokytojo, menų, technologijų mokytojo, socialinių dalykų mokytojo – nominacijų inovatyviausių mokytojų vardai, taip pat įteiktos ir 4 papildomos nominacijos.

Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos chemijos mokytoja ekspertė Janė Liutkienė tapo inovatyviausio biologijos, chemijos mokytojo nominacijos nugalėtoja, o Alytaus Panemunės pagrindinės mokyklos informacinių technologijų mokytojas metodininkas Žydrūnas Tautvydas išrinktas inovatyviausiu matematikos, IT mokytoju.

Inovatyviausiais išrinktiems mokytojams buvo įteikti diplomai, simbolinės statulėlės ir 1 000 eurų  prizas. Taip pat jie laimėjo kelionę į tarptautinę švietimo konferenciją.

Laimėtojus išrinko ekspertų komisija, sudaryta iš nominacijų steigėjų ir švietimo ekspertų. Pagrindiniai atrankos kriterijai buvo orientuoti į šiuolaikiniam ugdymui kylančius iššūkius ir skirti skatinti tokius pedagoginės veiklos modelius, kurie geriausiai gali susitvarkyti su jais. Renkant inovatyviausius mokytojus buvo kreipiamas dėmesys į jų pedagoginį profesionalumą, naudojamus ugdymo metodus bei darbą su vaikais ir tėvais. Ne ką mažiau svarbi dalis – pedagoginė lyderystė, t.  y. mokytojo aktyvumas už klasės ribų, organizuojant papildomą veiklą, dirbant ekspertinį darbą, padedant kitiems kolegoms. Galiausiai šiuolaikinis pedagogas taip pat nesuvokiamas be XXI a. būtinos kompetencijos – nuolatinio tobulėjimo ir mokymosi bei technologijų naudojimo ugdymo procese.

2016 m. inovatyviausių mokytojų apdovanojimus, siekdama prisidėti prie pedagogo profesijos prestižo gerinimo ir padėkoti geriausiems savo srities profesionalams, kurie kuria ateitį, bei užkrėsti likusius sektinais pavyzdžiais, organizavo asociacija Žinių ekonomikos forumas kartu su partneriais UAB „Šviesa”.

Sveikiname inovatyviausius mokytojus alytiškius ir linkime sėkmės pedagoginiame darbe.

Alytaus m. sav. inf.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *