Kalėdų džiaugsmas su knyga

„Knyga gali įkvėpti, padėti atsakyti į klausimus, spręsti problemas, jaustis stipresniam, kovoti už savo teises ir ateitį”, – teigia Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Lapkričio pabaigoje Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė paskelbė akcijos „Knygų Kalėdos” pradžią ir kartu su dienos centrų vaikais Prezidentūros Baltojoje salėje įžiebė pirmąją Kalėdų eglę. Ji pakvietė visus pamąstyti, ką galime nuveikti, kad knygos, skaitymas, žinių kaupimas taptų nuolatiniai mūsų palydovai.

Šeštąjį kartą vykstanti akcija „Knygų Kalėdos” šiemet prisijungia prie Prezidentės inicijuotos kampanijos „Už saugią Lietuvą”, skirtos smurtui, priklausomybėms, savižudybėms mažinti, vaikų globai ir įvaikinimui skatinti. Siekiant mažinti socialinę atskirtį šiais metais pasirinkta „Knygų Kalėdų” tema – knygos, kurios keičia gyvenimą, todėl akcija kviečia dovanoti naujų knygų šalies mokyklų bibliotekoms. Tai gali būti dalykinė, psichologinė, filosofinė literatūra ar biografijos, memuarai, romanai, padedantys žmogui susivokti, atrasti savo kelią, įveikti krizes. Knyga, keičianti gyvenimą – tai tiesiog įkvepianti knyga. Šiuo laikotarpiu organizuojami kalėdiniai naujametiniai renginiai skatina bendrauti ir dalytis ta knyga, kuri kažkuriam skaitytojui parodys naujus kelius, atvers gražesnius horizontus.

Alytaus miesto mokyklų bibliotekininkės kaip ir kasmet aktyviai palaiko šią akciją ir savo  bibliotekose paskelbė „Knygų Kalėdų” atidarymą. Bibliotekose vykstantys akcijos renginiai ne tik papildo mokyklų bibliotekas naujomis knygomis. Mokiniai kartu su mokytojais skaito pasakas, kūrinių ištraukas, vyksta piešinių parodos, įvairūs edukaciniai užsiėmimai, kūrybos skaitymai, skaitymo skatinimo konkursai. Akcija „Knygų Kalėdos” dar tik prasidėjo, o pirmosios dovanotos knygos jau pasiekia mokyklų bibliotekas.

Akcija vyks iki 2017 sausio 6 d. Akcijos knygų su 20 proc. nuolaida rasite knygynuose „Humanitas”, „Pegasas”, „Vaga”, „Sofoklis”, Knygų namuose ir prekybos tinklų „Iki” ir „Rimi Hypermarket” parduotuvėse, Lietuvos pašto skyriuose.

Neužmirškime, kad Kalėdos yra dalijimosi šventė ir dovanokime vieni kitiems prasmingas skaitymo akimirkas.

Alytaus m. sav. inf.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *