Geriausia mokinių bendrovė Dzūkijos regione – išmaniuosius akinius siūlanti „Vision glasses“

Šiandien Alytuje rinkosi jaunieji Dzūkijos regiono verslininkai. Čia vyko ketvirtoji jau tradicine tapusi „Lietuvos Junior Achievement“ organizuojama Dzūkijos regiono mokomųjų mokinių bendrovių (MMB) mugė. Net 20 MMB joje pristatė savo produktus ir paslaugas, kuriuos vertino komisija.

Jos šiais metais geriausia pripažinta Alytaus Putinų gimnazijos MMB „Vision glasses“, pristačiusi išmaniuosius akinius, kurių dėka aplinkiniai nemato, ką žmogus veikia prie savo kompiuterio.

Antrą vietą užėmė Alytaus Šv. Benedikto gimnazijos MMB „Make it simple“, kurianti mobilias aplikacijas ir šablonus, sukūrusi net oficialią Kauno „Žalgirio“ komandos programėlę.

Trečia vieta atiteko Alytaus r. Daugų Vlado Mirono gimnazijos MMB „ZuZu“, sukūrusiai 5 skirtingus namų kvapus, kurių kiekvienas atspindi tam tikrą Lietuvos etnografinio regiono kvapą: Dzūkiją, Suvalkiją, Mažąją Lietuvą, Aukštaitiją ir Žemaitiją.

Atskirų steigėjų nominacijas pelnė:

  • Draugiškiausia aplinkai – „Zu Zu“ (nominaciją įsteigė UAB „Vėtrija“)
  • Inovatyviausia – „One Pack“ (nominaciją įsteigė MB „Oroperatorius“)
  • Geriausias verslo interviu – „GGA Bio kvapai“ (nominacijos įsteigė Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmai, Alytaus filialas)
  • Geriausias įvaizdis – „Kolibri“ (nominaciją įsteigė „8 to go“)
  • Lyderis – „Nailed it“ G. Eidukynaitė (nominaciją įsteigė JA Alumni)
  • Geriausia paslaugų bendrovė – „Meraki Photography“ (nominaciją įsteigė UAB „Elamidis“)
  • Perspektyviausias verslas – „Make it simple“ (nominaciją įsteigė bendradarbystės centras „Spiečius“)
  • Geriausiai problemą sprendžiantis verslas – „MAD“ (nominaciją įsteigė „Merkio produktai“)
  • „Saulėtiškiausia“ – „KUResu“ (nominaciją įsteigė Alytaus Likiškėlių pagrindinės mokyklos pradinukai)
  • Socialiai atsakingas verslas – „AP Orange“ (nominaciją įsteigė Alytaus „Rotary“ klubas)
  • Geriausia vizija – „Vision glasses“ (nominaciją įsteigė UAB „Geodėja“)

„Lietuvos Junior Achievement“ Dzūkijos regiono vadovas Donatas Vasiliauskas džiaugiasi, kad per keturis metus renginys labai pasikeitė. Jei pirmojoje MMB mugėje dalyvavo vos penkios jo paties įkurtos Alytaus miesto mokinių bendrovės, tai šiandien vykusioje savo verslus pristatė net dvidešimt mokinių bendrovių iš Alytaus miesto ir rajono, Druskininkų, Lazdijų. Mokinių verslai stipriai pasikeitę, patobulėję.

„Džiugu, kad verslumo virusas Dzūkijoje yra paskleistas ir plinta. Kasmet atsiranda vis daugiau jaunuolių, kurie kuria produktus ir verslą, realizuoja save, uždirba pinigus ir yra gražus pavyzdys kitiems, – portalui dzukijosveidas.lt sakė D. Vasiliauskas.

Tas daigelis, kurį prieš keletą metų pasėjau išaugo ne tik į gražų jaunimo, bet ir mokytojų derlių. Dzūkijos regionas yra vienintelis Lietuvoje, kurio ekonomikos mokytojai tris metus iš eilės tampa geriausiais šalyje. Mūsų regiono mugė yra vienintelė Lietuvoje, kurioje nedalyvauja mokinių bendrovės iš kitų regionų, nes mes ją pilnai užpildome savo regiono bendrovėmis“.

„Junior Achievement“ – pasaulinis tinklas, veikiantis daugiau kaip 120 šalių visame pasaulyje, 1919 metais jį įkūrė JAV verslininkai Horace A. Moses ir Theodore Newton Vail. Šiandien šis tinklas yra didžiausias verslumo ugdytojas Europoje.

VšĮ „Lietuvos Junior Achievement“ – „Junior Achievement“ tinklo narė, siekianti ugdyti šalies jaunimą laisvosios rinkos dvasia, moko suprasti verslą ir ekonomiką, puoselėti iniciatyvumą, verslumą ir lyderio savybes.

Vienas komentaras apie “Geriausia mokinių bendrovė Dzūkijos regione – išmaniuosius akinius siūlanti „Vision glasses“

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *