Jau aišku, kas rūpinsis Alytaus gatvėmis žiemą

Šiandieninis Alytaus miesto savivaldybės ir bendrovės „Raguvilė“ vadovų susitikimas, panašu, davė vaisių. Įmonė sutiko ateinančią žiemą prižiūrėti miesto gatves, sutartį planuojama pasirašyti kitą savaitę.

Alytaus miesto savivaldybės išplatintame pranešime teigiama, jog bendrovė „Ordo“ paskutiniame etape atsisakė pasirašyti sutartį dėl per mažu pačių paskaičiuotu atlygiu, todėl buvo imtasi skubių veiksmų – surengtas susitikimas su gatvių valymo ir barstymo paslaugų konkurse antrą vietą laimėjusios bendrovės „Raguvilė“ vadovais.

Tačiau dar vakar portalo dzukijosveidas.lt kalbintas bendrovės „Ordo“ komercijos direktorius Petras Turkus išdėstė visai kitus atsisakymo pasirašyti sutartį motyvus. „Konkursas įvyko liepą, o sutartį savivaldybė sugebėjo paruošti lapkričio mėnesį, kai žiema vos už dviejų savaičių. Toks delsimas ir privedė prie dabartinės situacijos – nepasirašę sutarties neįsigijome atitinkamo kiekio druskos ir smėlio. Tik dabar pradėti tuo rūpintis tikriausiai nėra pats tinkamiausias laikas“,– kalbėjo P. Turkus.

Kaip žinia, „Raguvilė“ prižiūrėjo Alytaus gatves praeitą žiemą ir iš miesto vadovų buvo sulaukusi nemažai kritikos. Šių metų pradžia įsimintina buvo ir vairuotojams, ir policijos pareigūnams, ir draudimo bendrovėms. Dėl prastos gatvių priežiūros savivaldybė buvo nusprendusi nebepratęsti spalio mėnesį pasibaigusios sutarties su„Raguvile“, tačiau jau netrukus su ja pasirašys naują susitarimą.

Esą po praeitą žiemą įvykusio gatvių valymo incidento buvo peržiūrėtos sutarties sąlygos, nutarta ją papildyti naujais reikalavimais. Dabartinėje sutartyje numatyta, per kiek laiko turi būti reaguojama į ekstremalias oro sąlygas, reikalaujama, kad gatves valančiame transporte būtų GPS įranga, sudaryta galimybė pagal jos duomenis savivaldybės atsakingiems specialistams patikrinti atliktus darbus.

Alytaus miesto savivaldybės nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *