Šildymo sezoną pradės ir Alytus: pirmiausia šils darželiuose

Alytaus miesto savivaldybės nuotr.

Alytus nuo pirmadienio skelbia šildymo sezono pradžią. Tai patvirtino Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktorė Ona Balevičiūtė.

Kaip paaiškėjo, dėl šildymo poreikio į Alytaus miesto savivaldybę jau kreipėsi viena švietimo įstaiga. Kaip sakė Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis, sudėtingesnė situacija nerenovuotose įstaigose, mat pastatai nėra tokie sandarūs ir orų įtaka oro temperatūrai patalpose ypač turi reikšmės.

„Nuo ateinančio pirmadienio planuojame pradėti šildymo sezoną Alytuje. Šią savaitę dar matome orų atšilimo prognozes, tad kol kas miestas gali leisti pataupyti. Pirmiausia šildymą paleisime darželiuose, kur vaikai miega, o po to – ir mokyklose. Kiekviena įstaiga dėl šildymo poreikio galės spręsti individualiai. Ta pati situacija ir su daugiabučiais namais“, –  sakė N. Cesiulis.

Pernai šildymo sezono pradžią Alytus skelbė spalio 11 dieną, užpernai jis buvo pradėtas dar vėliau – spalio 15 dieną.

Daugiabučių namų administratoriai, valdytojai, pastatų šildymo ir karšto vandens prižiūrėtojai, nusprendę pradėti šildymo sezoną kitu laiku, apie tai raštu turi informuoti UAB „Alytaus šilumos tinklai“.

Teisės aktai numato, kad šildymo sezonas pradedamas, kai tris paras iš eilės paros vidutinė temperatūra yra žemesnė kaip +10 laipsnių.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *