Už pagalbą ukrainiečiams alytiškiai sulaukė ministrės padėkų

Alytaus miesto savivaldybės nuotr.

Vidaus reikalų ministerijos vidiniame kiemelyje iškilmingo renginio metu buvo paminėta Valstybės – Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo – ir Tautiškos giesmės diena ir įteiktos padėkos žmonėms bei nevyriausybinėms organizacijoms, prisidėjusiems prie pabėgėlių iš Ukrainos priėmimo ir apgyvendinimo.

Renginio metu asmeninės Vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės padėkos už geranoriškumą padedant pabėgėliams iš Ukrainos sulaukė Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis, Alytaus miesto administracijos direktorė Ona Balevičiūtė, Alytaus miesto mero pavaduotojas Povilas Labukas, Alytaus miesto savivaldybės administracijos Miesto ūkio skyriaus vyriausioji specialistė Lina Michalkevičienė, Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Reagavimo skyriaus viršininkas Mantas Struckas, Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Veiklos skyriaus vyresnysis tyrėjas Donatas Katlauskas, centro koordinatorė Lina Michalkevičienė, Migracijos departamento prie LR VRM Alytaus skyriaus patarėja, atliekanti vedėjo funkcijas, Jovita Petkevičienė, Lietuvos raudonojo kryžiaus Alytaus skyriaus savanorių koordinatorė Ugnė Stelmokienė, Lietuvos raudonojo kryžiaus Kauno skyriaus Pasirengimo ekstremaliom situacijom biuro savanorė Vytautė Stankevičienė, Lietuvos raudonojo kryžiaus Kauno skyriaus Pasirengimo ekstremaliom situacijom biuro savanoris Edvinas Šakalys, „Maisto banko“ Alytaus skyriaus savanorių koordinatorius Titas Jarusevičius, VO „Gelbėkit vaikus“ Alytaus skyriaus veiklų koordinatorius Saulius Valansevičius.

Visiems šiems asmenims buvo įteikti įrėminti asmeniniai padėkos raštai už ne tik puikų darbą, bet ir prisidėjimą kuriant precedento neturinčio įvykio suvaldymo praktiką, kuri vėliau buvo panaudota plėtojant ir kitus pabėgėlių registracijos centrus.

Alytaus ukrainiečių pabėgėlių registracijos centras buvo pirmasis toks Lietuvoje, duris atvėręs vasario 25 dieną, vos diena po karo pradžios. Iš viso į Alytaus centrą iki liepos 4 dienos kreipėsi 8565 asmenys, o laikinai apgyvendinta beveik pusė jų – 4082 ukrainiečiai. Šiuo metu centras yra perkeltas į Juozapavičiaus g. 33, ir jame laikinai gyvena 6 asmenys, toliau teikiama visakeriopa pagalba.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *