Kas tie naujosios partijos vėliavnešiai Dzūkijoje?

 

Su naujosios partijos Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ įsteigimu nauja politinė jėga savo pozicijas tvirtina ir regionuose. Partijos pirmininku didele balsų persvara buvo išrinktas Saulius Skvernelis. Taip pat buvo išrinkti ir jo pavaduotojai, tarp kurių – ir Lazdijų merė Ausma Miškinienė ir Alytaus krašte išrinktas Seimo narys Vytautas Bakas. Jau ryškėja ir partijos planuojamų steigti skyrių atstovų Dzūkijoje pavardės, kurios vėliavą veikiausiai neš ir artėjančiuose savivaldos rinkimuose.

Lazdijuose vėliavą neš Lazdijų rajono merė A. Miškinienė su savo bendražygiais taryboje.

Alytaus rajone partijai atstovaus ir Alytaus rajono taryboje esantys, iki šiol po Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos vėliava į tarybą išrinkti Aurimas Truncė, Justas Truncė, Rasa Vitkauskienė, Vytas Arbačiauskas, Povilas Dzenkus, Algis Žėkas. Taip pat partijos narių sąraše yra buvęs Vidaus reikalų ministerijos viceministras, Alytaus policijos komisariato viršininkas Česlovas Mulma, buvęs Alytaus rajono politikas Juozas Skestenis.

Prie naujosios partijos Alytaus rajono skyriaus iš viso  nariais būti registravosi apie 40 asmenų.

Partijos planuojamame steigti Alytaus miesto skyriuje yra ir opozicijai šiuo metu atstovaujančio Alytaus miesto tarybos nario Valerijaus Venciaus pavardė. Alytaus mieste į partijos gretas yra prisijungę daugiau nei keturios dešimtys asmenų. Viešai partijos pateiktame sąraše Alytui atstovausiančių asmenų sąraše yra nurodoma ir Muitinės tarpininko atstovė Rasa Petrauskienė.

Varėnos krašte į partiją prisijungė Lietuvos miško grybų ir uogų asociacijos vadovas Virginijus Varanavičius bei Varėnos rajono savivaldybės tarybos narys nuo Regionų partijos Virginijus Bučinskas. Partijos Varėnos skyriuje į komandą suburta per trisdešimt asmenų.

Druskininkuose taip pat bus steigiamas partijos skyrius, kurio sąraše yra apie 70 asmenų. Tarp žinomų pavardžių – Druskininkų krašte išrinktas Seimo narys Zenonas Streikus, buvęs Regionų partijos Druskininkų skyriaus koordinatorius Rimvydas Aniulis, Darbo partijos Druskininkų skyriaus ilgametis pirmininkas Tomas Staskevičius, buvęs vietos savivaldybei priklausančio Druskininkų sporto centro direktorius Vilmantas Matkevičius, buvęs Lietuvos centro partijos atstovas Druskininkų savivaldybės taryboje Romas Stašinskas.

2 komentarai apie “Kas tie naujosios partijos vėliavnešiai Dzūkijoje?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *