Miesto vadovai susitiko su Kalvos seniūnaitijos gyventojais

Aktyvių gyventojų iniciatyva suorganizuotas susitikimas Kalvos seniūnaitijoje – vakar miesto vadovai kartu su gyventojais aptarė įvažiavimo, kelių asfaltavimo, gatvių apšvietimo, lietaus kanalizacijos problemas, atsakė į alytiškiams rūpimus klausimus, pristatė artimiausius darbus.

Gyventojai teiravosi dėl Putinų g. ir Kalniškės g. užterštos buvusių garažų teritorijos sutvarkymo darbų. Šiuo metu baigiama tvarkyti buvusių garažų teritorija I Alytuje, kitais metais ji bus baigta ir tuomet bus tvarkoma Putinų – Kalniškės. Tačiau kaip pabrėžė Alytaus miesto savivaldybės administracijos Miesto ūkio skyriaus vedėja Palmira Raškauskienė, bus tvarkoma tik pusė šios teritorijos, nes kita pusė yra privati ir savivaldybė negali to daryti.

Buvusios laikinų garažų bendrijos yra didelė problema Alytaus mieste – laikini garažai nebuvo registruoti, dabar dauguma jų nenaudojami ir savininkai yra nežinomi, todėl teritorijas tenka tvarkyti biudžeto lėšomis. Teritorija I Alytuje tvarkoma jau du metai (pagal tai, kiek yra lėšų). 2017 m. baigus šiuos darbus bus ieškoma lėšų Putinų ir Kalniškės g. garažų teritorijai sutvarkyti.

Kalvos gyventojai pateikė pastebėjimą, kad Žiedo g. stotelėje stovintį mikroautobusą nesaugu apvažiuoti, dėl siauros gatvės ir prasto matomumo. Šis klausimas buvo pateiktas Saugaus eismo komisijoje, kuri nusprendė kreiptis į savivaldybės tarybą dėl lėšų skyrimo įvažai įrengti. Tačiau tokių įvažų nėra kaikuriose intensyvesnėse gatvėse, todėl jos bus sudaromas prioritetų sąrašas.

Kalvos seniūnaitijos gyventojai taip pat kreipėsi dėl vaizdo stebėjimo kamerų Kalvos seniūnaitijoje įrengimo. Kaip informavo Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Kęstutis Žuromskas, įvardijus konkrečią vietą, kurioje, gyventojų manymu, yra nesaugu ar vykdoma kokia nors neteisėta veikla, galima įmontuoti mobilias kameras.

Gruodžio 20 d. 18.30 val. Likiškėlių pagrindinėje mokykloje vyks Alytaus miesto vadovų susitikimas su Likiškėlių gyventojais, gruodžio 21 d. „Volungės” pagrindinėje mokykloje – su Vidzgirio bendruomene.

Alytaus m. sav. inf.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *