Britiška viruso atmaina jau vyrauja ir Alytaus apskrityje

Šią savaitę Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų (VULSK) laboratorijoje atlikti tyrimai atskleidė, kad jau ir Alytaus apskrityje vyrauja vadinamoji britiška atmaina, sudaranti per 70 procentų visų atvejų.

Minėtoje laboratorijoje šią savaitę buvo ištirti 186 ėminiai, iš kurių – 107 priklauso vadinamajai britiškai viruso (B.1.1.7) atmainai. Ši atmaina sudaro 74 proc. (26 iš 35) Alytaus apskrities šią savaitę tirtų ėminių.

„Pasakyti, ar šie atvejai priskirti Alytaus miesto savivaldybei, sudėtinga, kadangi tokia informacija skelbiama tik pagal apskritis“, – paaiškino Alytaus miesto vicemerė Jurgita Šukevičienė.

Šiai dienai Alytaus miestas yra 13 vietoje pagal 14 dienų sergamumą 100 tūkst. gyventojų. Rodiklis siekia 329,3 atvejus 100 tūkst. gyventojų.

Už vakar dieną nustatyta 10 naujų atvejų, kurių vidurkis per dieną siekia 11. Remiantis statistiniais rodikliais, Alytuje pasveiko 5576, serga 152 asmenys. Dzūkijos sostinė ir toliau išlieka C3 raudonoje zonoje.

Vakar buvo atlikta 164 PGR ir 70 greitųjų antigeno testų (AgT). Per savaitę atlikta 1909 PGR ir AgT testus, iš jų 4,0 proc. – teigiami.

Alytuje pirma doze paskiepyta 7125 (14,48 proc.), antra – 2856 (5,81 proc.) asmenų. Imunizuotų – 17,4 proc. (8549 asmenys).

Pasak J. Šukevičienės, šiuo metu papildomų apribojimų ar griežtinimų įvesti neplanuojama. Pradinis ugdymas bus vykdomas ir toliau Šv. Benedikto gimnazijoje, mokinius ir personalą testuojant kaupinių metodu, kadangi šis metodas lūkesčius pateisino ir yra saugus būdas viruso kontrolei ir valdymui.

„Ugdymo įstaigos darbuotojai, mokiniai jaučiasi saugesni testuodamiesi kaupiniais, sumažėja infekcijos plitimo tikimybė. Pagrindinis būdas saugiam ugdymui, reikia adaptuotis prie pasikeitusios aplinkos. Šv. Benediktas puikus pavyzdys, kaip reikia saugiai ugdytis. Administracijos siūlymu, didžioji ugdymo įstaigų dalis tik taip gali grįžti į ugdymo procesą“, – sakė J. Šukevičienė.

Vicemerės teigimu, viršijant Vyriausybės nustatytus sergamumo rodiklius, kontaktinis pradinis ugdymas Alytaus mieste vykti negalėtų, todėl epidemiologinė situacija ir jos kitimas stebimi atidžiai, o sprendimai pagal situaciją bus priimami vadovaujantis Vyriausybės nutarimais.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *