Alytaus sinagoga jau greitai duris atvers alytiškiams

Alytaus miesto savivaldybės nuotraukos.

Šiemet alytiškiams duris atvers naujam gyvenimui prikelta Alytaus sinagoga. Šio istorinio pastato rekonstrukcijos darbai jau baigti. Rangovui beliko pašalinti nedidelius trūkumus, o Alytaus miesto savivaldybei – ją perduoti naudoti Alytaus kraštotyros muziejui, ir prieš beveik penkerius metus pradėta rekonstruoti sinagoga atvers lankytojams duris.

Pirmadienį istoriniame pastate apsilankė Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis, mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė. Jie kartu su Kultūros ir Statybos skyrių specialistais, Kultūros paveldo departamento Alytaus skyriaus atstovais ir Alytaus kraštotyros muziejaus direktore A. Jakunskiene apžiūrėjo rekonstruotas sinagogos patalpas.

Alytaus sinagogoje įsikurs Alytaus kraštotyros muziejaus padalinys – Vizualiųjų menų centras. Čia veiks įvairios parodos bei edukacijos.

Tad jau greitai Alytaus miestas turės dar vieną kultūros renginiams skirtą erdvę!

2 komentarai apie “Alytaus sinagoga jau greitai duris atvers alytiškiams

  1. O kai ateis koks zydelis ir pasakys “aciu, kad sutvarket, dabar von is mano namu” nebus gaila investuotu lesu ir laiko ? ar sinagoga buvo is tiesu priklausanti musu miesto savivaldybei ?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *