Su „ant kilimėlio“ iškviestais kelininkais Alytaus meras aptarė veiksmų planą

Be perstojo sninga jau nuo pirmadienio vakaro. Kelių ir šaligatvių būklė tikrai nėra pati geriausia, o parkuose ir kitose viešosios erdvėse nuo sniego kiekio lūžta medžiai, krenta šakos, todėl trečiadienio rytą Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis ir Miesto ūkio skyriaus vedėja l. e. administracijos direktoriaus pareigas Palmira Raškauskienė susitiko su bendrovių „2MP“, „Raguvilė“, „Stebulė“ ir Regiono kelių atstovais dėl Alytaus miesto kelių ir parkų priežiūros.

„Matome, kad miesto gatvės nėra tokios būklės, kokios norėtume, susitikome aptarti kaip tvarkomasi stichijos metu, išgirsti veiksmų planą ir kaip suplanuoti darbai miesto tvarkymui pasibaigus snygiui. Su miestą prižiūrinčiomis įmonėmis kalbėjomės, kaip galima užtikrinti, kad miestas greičiau grįžtų į normalią situaciją ir tiek pėsčiųjų takai, tiek gatvės būtų nuvalytos. Tokia pati situacija ir su žvyruotomis gatvėmis, jos valomos, bet situacija mūsų nedžiugina“, – po susitikimo kalbėjo N. Cesiulis.

Miestą prižiūrinčių įmonių teigimu, dirbama be perstojo, tačiau situacija dėl gausaus neperstojamo sniego gatvėse ir šaligatviuose ekstremali. Taip pat labai bloga situacija yra dėl medžių, kurie dėl šlapio sniego yra pavojingai pasvirę, įlūžę arba jau nuvirtę ant takų.

Mero teigimu, nesinori eiti į kraštutinumus, kai praeitais metais buvo nutrauktos sutartys su įmonėmis, kurios nesugebėjo iš anksto pasiruošti žiemai: „Manau, kad įmonės vykdys sutartinius įsipareigojimus ir užtikrins numatytus reikalavimus. Įmonių atstovai patikino, kad pasitelkia kitų įmonių sunkiąją techniką gatvėms valyti, taip pat laukia brigados iš Vilniaus, kuri padės sutvarkyti  lūžusius medžius. Labai tikiuosi, kad jau greitai tas sniegas pasibaigs ir galės miestas sugrįžti į normalų gyvenimą“.

UAB „Raguvilė“ atstovas paaiškino, kad druskos ant gatvių pila negailėdami, tačiau esant įšalui ir nepertraukiamam snygiui, druskai vos pradėjus veikti, vėl apsninga ir gatvėje susidaro slidus sluoksnis. Šiuo metu asfaltuotose gatvėse daug prispausto sniego ir susidarę provėžos, tačiau bendrovės „Raguvilė“ atstovo teigimu, darbai vyks nepertraukiamai, yra pasitelkta ir kitų įmonių technika, o nustojus snigti gatvės bus atvalytos. Darbus sunkina tai, kad nuvalius gatvę, po poros valandų reikia grįžti ir vėl ją valyti, todėl šalutinėms gatvėms yra sunkiau pravažiuoti.

Bendrovės „2MP“ teigimu, pagrindiniai šaligatviai vakar Putinuose ir centre buvo nuvalyti 4 kartus, šiandien taip pat vėl valomi.

Žvyruotas miesto gatves prižiūrinti įmonė „Alytaus regiono keliai“ per vakar dieną nuvalė 90 proc. gatvių, liko tik tos gatvelės, į kurias negalėjo įvažiuoti technika, todėl šiandien jos bus nuvalytos kitomis priemonėmis ir vėl visos žvyruotos gatvės bus valomos iš naujo.

Dėl gausaus sniego iškilo ir kita problema – sniego šiuo metu gatvėse ir šaligatviuose yra tiek daug, kad jo jau nebėra kur dėti, užverstos šalikelės, ir kitos vietos, formuojasi tuneliai, todėl baigus snigti bus bandoma ne tik atstatyti kelio būklę, bet ir išvežti sniegą.

Miškus ir parkus prižiūrinčios įmonės atstovė labiausiai nerimavo, kad miškuose labai nesaugu dėl sunkaus sniego pažeistų medžių, o juose besigrožinčių gamta gyventojų – daug, todėl ji prašė alytiškių neiti į parkus ir miškus, nes nelaimė gali ištikti visai netikėtai.

Pagal sinoptikų prognozes nustoti snigti turėtų šios dienos antroje pusėje, tuomet įmonės pradės valymo darbus, kuriuos pagal sutartinius reikalavimus turi atlikti per 48 val.

Miesto ūkio skyriaus darbuotojai patikrinimus vykdo po keletą kartų per dieną, aktai su nurodytais trūkumais ir pažeidimais įmonėms surašomi ir siunčiami nedelsiant, tikrinama kaip į juos reaguojama. Skyriaus darbuotojai pasidžiaugė, kad į skyrių skambina labai daug gyventojų, tačiau jie nepyksta ir supranta situaciją, kaip tik klausia, kada gali tikėtis, kad jų gatvės bus nuvalytos. Gyventojų pastabos yra surašomos, atkreipiamas rangovo dėmesys.

Gyventojų dar kartą labai prašome neiti į parkus, šaligatviuose vaikščioti tik tose vietose kur yra mažai medžių, nes ant medžių lajų labai daug sniego, kuris gali bet kada nulaužti šaką ar net visą medį, todėl norint išvengti nelaimės prašome saugotis.

Prašome gyventojų nepykti, jeigu miestą prižiūrinčios įmonės valydamos gatves ar takus užvertė įvažiavimus, kadangi skubama nuvalyti kuo daugiau gatvių, nes kol vieniems atkasinės įvažiavimus, kiti iš viso negalės pravažiuoti. Pasibaigus snygiui, sniegas bus pradėtas išvežti ir tokios probleminės vietos bus sutvarkytos. Taip pat, nestatykite automobilių ant įvažiavimų, nes vykdant atsivalymo darbus, kai kurie pagrindiniai įvažiavimai taip pat bus nuvalomi, jei palikti automobiliai nebus tam kliūtis.

Vienas komentaras apie “Su „ant kilimėlio“ iškviestais kelininkais Alytaus meras aptarė veiksmų planą

  1. Raguvilės atstovui: reikia gatvėse netik nagailint druską pilti,bet dažniau su nuleistais greideriais gatves nuo sniego prastumdyri,matėm kaip jūs gatves valote,gal laikas būtų ir savo pasenusią techniką atsinaujinti,kad švariau gatves nustumdytut,darbas jūsų tikrai yra prastas ir nekokybiškas,anksčiau tokių snygių dažnai būdavo,bet Ordo labai puikiai gatves nuvalydavo ir netik druską ant gatvių paberdavo

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *