Tyrimas atskleidė: Alytaus miesto meras – vienas įtakingiausių merų Lietuvoje

Alytaus miesto meras N. Cesiulis

Jau šeštus metus iš eilės naujienų portalas „Delfi“ startuoja su projektu Lietuvos įtakingiausieji. Šis unikalus tyrimas padeda suprasti, kokios asmenybės – politikai, verslininkai, ekonomistai, tarnautojai, pareigūnai, visuomenininkai, žiniasklaidos bei popkultūros atstovai – daro didžiausią įtaką mūsų valstybei ir visuomenei. Pirmą kartą tokio lygio reitinguose skamba ir Alytaus politikų vardas.

 Tarp aukščiausių šalies politikų

„Spinter tyrimų“ duomenimis, visuomenės akyse Alytaus meras Nerijus Cesiulis kartu su Kauno meru Visvaldu Matijošaičiu ir Vilniaus meru Remigijumi Šimašiumi yra vieni įtakingiausių merų Lietuvoje.

Aplenkdamas eurokomisarą Virginijų Sinkevičių, beveik visą ministrų kabinetą: Liną Linkevičių, Žygimantą Vaičiūną, Jaroslavą Narkevičių, Raimundą Karoblį, Andrių Palionį, Rimantą Sinkevičių, Kęstutį Mažeiką, Algirdą Monkevičių, Elviną Jankevičių, Mindaugą Kvietkauską, Ritą Tamašunienę, Liną Kukuraitį, Vilių Šapoką, Seimo narius Rasą Juknevičienę, Viktorą Pranckietį ir daug kitų gerai žinomų politikų, Alytaus meras bendrame visuomenės balso reitinge užėmė 15 vietą. Sąrašo viršūnėje atsidūrė prezidentas Gitanas Nausėda, premjeras Saulius Skvernelis ir sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Tyrimo metu apklausiama ne tik visuomenė, bet ir savo sričių ekspertai: politikai, žiniasklaidos atstovai, verslininkai, visuomenininkai, popkultūros atstovai, valdininkai, teisininkai.

Džiaugiasi, kad Alytus tapo matomas

Savo srities profesionalų ir ekspertų sprendimu, Lietuvos įtakingiausiųjų politikų sąraše N. Cesiulis užėmė 25–ąją vietą. Aplenkęs daugybė žinomų šalies politikų,  pavyzdžiui, Viliją Blinkevičiūtę, Aušrą Maldeikienę, Arvydą Anušauską, Petrą Auštrevičių ir daug kitų, Alytaus meras kartu su Vilniaus ir Kauno vadovais pateko į įtakingiausiųjų merų trejetuką.

Bene labiausiai Alytaus mero įtaką įvertino popkultūros atstovai (skyrė 14 vietą), žiniasklaidos atstovai (skyrė 22 vietą) ir politikai (28 vieta).

Pats Alytaus miesto meras tyrimo rezultatų nesureikšmina. „Žinoma, kad labai malonu, o kartu ir netikėta. Juk anksčiau Alytaus atstovų tokio lygio reitinguose niekuomet nebūdavo. Smagu, kad kažkas pastebi ir įvertina darbus, pastangas. Smagu, kad Alytus matomas šalies mastu. Tai įpareigoja miesto žmonių labui dirbti dar atkakliau“, – sakė N. Cesiulis.

Daugiau informacijos apie politikų reitingavimą rasite čia: https://www.delfi.lt/apps/itakingiausieji2020/politikai

Alytaus miesto savivaldybės informacija

4 komentarai apie “Tyrimas atskleidė: Alytaus miesto meras – vienas įtakingiausių merų Lietuvoje

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *