Alytaus meras N. Cesiulis: „Žinau, ko reikia miestui, kuriame pats gimiau ir auginu vaikus“

Antrąjį kartą Alytaus miesto meras priesaiką davė ir regalijas priėmė Rotušės aikštėje, stebint miniai miestelėnų. Ketvirtadienį taip buvo inauguruotas tiesioginiuose merų rinkimuose didžiausio alytiškių pasitikėjimo sulaukęs Nerijus Cesiulis. Pirmąjį kartą vieša inauguracija surengta prieš keturis metus, miesto meru tapus Vytautui Grigaravičiui. Panašu, jog Dzūkijos sostinės mero prisaikdinimas tampa ne tik gražia tradicija, bet ir išskirtine miesto švente.

Regalijas naujam miesto merui perdavęs kadenciją baigęs V. Grigaravičius linkėjo sėkmės organizuojant tarybos darbą miesto ir miestelėnų gerovės labui. „Jeigu kada prireiktų mano pagalbos, esu jūsų paslaugoms“, – sakė dabar jau buvęs Alytaus miesto vadovas.

Raudonu kilimu į tribūną žengęs naujasis Alytaus miesto meras N. Cesiulis prie mikrofono užtruko, nes turėjo ką pasakyti į jo inauguraciją susirinkusiems alytiškiams. Jis dėkojo jiems už rinkimų metu išreikštą pasitikėjimą, esą, teisingas sprendimas buvo iš dešimties kandidatų pasirinkti būtent jį. „Išsirinkote labai puikų merą… net aš už jį balsavau, – saviironiškai šyptelėjo meras.

Alytus man – ne gatvės, pastatai, žemės sklypai, žemėlapiai ar apibrėžtos miesto ribos. Alytus – tai žmonės. Čia pats gimiau, augau, sukūriau šeimą ir auginu vaikus. Aš puikiai žinau, ko reikia šiam miestui, esu suinteresuotas, kad jis klestėtų. Mus vienija bendras tikslas, kad Alytus taptų jaukiu, tvarkingu, patraukliu ir saugiu šeimos bei pramonės miestu, kuriame būtų gera gyventi ir dirbti.

Nesakau, kad viskas bus lengva, neišvengsime sunkumų, nepatogių klausimų ir sprendimų, bet aš tikiu, jog su puikia komanda visus iššūkius įveiksime. Visada sakau: kada, jei ne dabar ir kas, jei ne mes?“.

Jis palinkėjo naujai išrinktiems tarybos nariams per ateinančius keturis metus užsitarnauti alytiškių pasitikėjimą, kad ši kadencija savivaldybės taryboje jiems nebūtų paskutinė.

Šventinio renginio metu buvo perskaitytas šalies Ministro Pirmininko Sauliaus Skvernelio sveikinimas, palinkėjimus ir viltis išdėstė verslo bendruomenė, kiti sveikintojai.

Aplinkos ministras Kęstutis Mažeika linkėjo nenuvilti žmonių, kurie pasitikėjo ir balsavo, kad pažadai pasakyti iki rinkimų nebūtų pamiršti. To linkėjo ir Seimo narys Julius Sabatauskas, kuris inauguruotam merui įteikė simbolišką dovaną – įrėmintą rinkiminę programą ir pasiūlė pasikabinti ją kabinete, kad visada pažvelgęs prisimintų savo pažadus alytiškiams.

„Viliuosi, kad su prieš tai buvusia Alytaus miesto valdžia užmegzti ryšiai nenutrūks. Su naujuoju savivaldybės vadovu buvome susitikę keletą kartų – yra ką veikti dėl žmonių, darbo vietų, geresnės ir saugesnės aplinkos ir nuoširdesnių santykių.

Tikiu, kad mūsų bendravimas kaip artimiausių kaimynų bus tam tikras pavyzdys, kaip galima tartis ir susitarti dėl įvairių dalykų, kartais ir nelabai lengvų. Alytiškiai, duokite šansą, nebūkite labai kritiški, norėkite ne per daug ir ne per greitai, nes stebuklų nebūna“, – sakė Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *