Paaiškėjo kandidatai į Alytaus miesto vicemerų postus

Panašu, jog ramybės Alytaus miesto politinėje padangėje bent jau kol kas nenusimato. Meras Vytautas Grigaravičius savo pavaduotojais pageidauja matyti liepos mėnesį iš postų išmestus Valę Gibienę bei Tautvydą Tamulevičių. Jų kandidatūras miesto vadovas teiks savivaldybės tarybai, sprendimų projektai jau paskelbti, posėdis planuojamas rugpjūčio 30 dieną.

Kiek tarybos narių palaikys mero V. Grigaravičiaus teikimus, paaiškės slapto balsavimo metu. Bendro darbo valdančiojoje daugumoje susitarimą yra pasirašę 14 iš 27 tarybos narių: 11 „Alytaus piliečių“ frakcijos atstovų, liberalai Nijolė Makštutienė ir Arvydas Švirmickas bei nepriklausomu tarybos nariu save įvardijantis, praeituose rinkimuose Darbo partijai atstovavęs, Kęstutis Ąžuolas.

Portalas dzukijosveidas.lt primena, Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotojai neteko užimamų pareigų po interpeliacijos. T. Tamulevičiaus atleidimą palaikė 15 iš 25 tarybos narių, už V. Gibienės pašalinimą balsavo 14.

Interpeliaciją Alytaus miesto vicemerams inicijavo 9 iš 27 savivaldybės tarybos narių. Merui V. Grigaravičiui jie įteikė pasirašytą dokumentą, kuriame išreiškė nepasitikėjimą jo pavaduotojais dėl neveiklumo, abejotinos naudos miestui sprendimų priėmimo ir projektų vykdymo.

T. Tamulevičiaus pusėn skriejo priekaištai dėl neprofesionalumo organizuojant miesto viešojo transporto konkursą. Rašte buvo teigiama, kad vicemeras nepateisino lūkesčių ir savo darbais neparodė reikiamų gebėjimų kuruoti jam pavestas veiklos sritis, esą įvairioms problemoms spręsti sudaromos darbo grupės, bet į parengtus pasiūlymus neatsižvelgiama.

Pasirašiusiųjų nepasitikėjimo pareiškimą politikų įsitikinimu, V. Gibienės veikla organizuojant pertvarką švietimo srityje destabilizavo visą švietimo srities darbą; pertvarka švietimo srityje vykdoma chaotiškai, be jokių aiškių tikslų, kelia švietimo bendruomenės nepasitenkinimą.

Iškart po vicemerų atleidimo internete buvo sukurta peticija „Pasakykime Alytaus miesto griovimui NE!“ ir pradėti rinkti parašai dėl jų sugrąžinimo į pareigas. Peticiją, adresuotą Alytaus miesto savivaldybės merui V. Grigaravičiui ir tarybos nariams, pasirašė daugiau kaip 670 žmonių.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *