Kapotos tešlos pyragas su vaisiais

Reikės:

  • 140 g šalto sviesto,
  • 60 g varškės,
  • 2 valg. š. jogurto,
  • 2 arbat. š. cukraus,
  • 1 arbat. š. vanilinio cukraus,
  • maždaug 200 g miltų,
  • 1 kiaušinio (plakiniui),
  • įvairių vaisių ir uogų – bananų, arbūzo, žaliųjų vynuogių, šilauogių, slyvų.

Miltus sumaišykite su paprastu ir vaniliniu cukrumi, ant mišinio uždėkite sviestą ir kapokite peiliu, kol jo gabaliukai apsivels miltais. Supilkite jogurtą, suverskite varškę ir minkykite tešlą, kol viskas pasiskirstys tolygiai.

Tešla išklokite kepimo formą, patepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių. Ant iškepto pyrago dosniai prikraukite vaisių ir uogų, pabarstykite cukraus milteliais.

Tobulai prie pyrago dera liesas jogurtas.

Panašūs įrašai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.