Palangos lenktynėse – puikūs moterų ekipažo iš Dzūkijos rezultatai

Savaitgalį Palangoje praūžė jau 19-osios „Aurum 1006 km powered by hankook“ lenktynės. Šalia vyrų ištvermės varžybų vyko ir moterims skirtas renginys – „108 km Moterų iššūkis powered by Kristiana“ lenktynės, kurių metu pajūrio keliuose siautėjo moterų vairuojami automobiliai.

Vairuotojoms teko įveikti 108 kilometrų orientacinio ralio trasą bei atlikti papildomas užduotis – dvi slalomo trasas, 1006 kilometrų trasą simuliatoriuje, kitas smagias užduotis. Dalyvės privalėjo naudotis žemėlapiu, kelio ir užduočių knyga bei laikytis nustatytų laiko normų.

Žaismingai papuoštais automobiliais lenktynių dalyvės startavo 1006 kilometrų trasoje, kurioje važiavo ir garbės ratą, finišavo – Drevernos miestelyje. Iš viso varžėsi 47 moterų ekipažai, tarp kurių – daugybė žinomų veidų, pavyzdžiui, „gelbėtoja“ Gerda Žemaitė, Vaida Skaisgirė, Kristina Rimienė ir kitos.

Alytiškės Ritos Sabaitės vadovaujamas ekipažas su komandos narėmis – Jurgita Raulušaitiene, Evelina Raulušaitiene ir Lina Juonyte, įgyvendino užsibrėžtą tikslą – užėmė 8-ąją vietą ir pateko tarp dešimt stipriausių komandų. Moterys džiaugiasi pasiektais rezultatais, mat konkurencija buvo didelė.

Anot R. Sabaitės, šios lenktynės turi nepaprastą aurą ir jau vien dalyvavimas jose yra puikus laimėjimas. „Patobuliname savo vairavimo įgūdžius, aplankome daugybę žinomų ir įspūdingų pajūrio vietos, nes trasa driekiasi labai vaizdingais maršrutais. Pagaliau tai – pasibuvimas mergaitiškoje kompanijoje. Po kiekvienų tokių varžybų jau laukiame kitų“, – įspūdžiais dalijosi Dzūkijos ekipažo pilotė R. Sabaitė.

Prieš trejus metus – 2015 metais, jos vadovaujama komanda tokio paties pobūdžio lenktynėse nuskynė visus laurus ir užėmė pirmąją vietą.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *