Diskusijų festivalis „Būtent!“ kviečia kurti renginio programą

Rugsėjo 7–8 dienomis Birštone vyks jau antrasis visuomeniškų piliečių, verslo, mokslo, nevyriausybinių organizacijų ir politikos atstovų susitikimas – diskusijų festivalis „Būtent!“. Renginys, praėjusiais metais sulaukęs net 3 tūkst. dalyvių, šiemet išaugs dvigubai. Į Birštoną susirinkusių dalyvių lauks 80 skirtingų diskusijų ir renginių, daugiau nei 60 valandų kokybiškų debatų, 200 įkvepiančių pranešėjų. Šių metų naujovė – festivalyje planuojančios dalyvauti organizacijos bei privatūs asmenys gali siūlyti jiems įdomias ir aktualias temas, kurios bus įtrauktos į renginio programą.

„Praėjusių metų festivalis tapo puikiu pavyzdžiu, kaip tarpusavyje galima keistis nuomonėmis bei kelti naujas idėjas, padedančias valstybei augti, o bendruomenėms joje – stiprėti. Renginys atviras visiems, todėl,  norinčius pristatyti savo idėjas, išsakyti poziciją ar iškelti diskusinius klausimus, kviečiame teikti savo pasiūlymus būsimai programai. Idėjas bei temas jau nuo dabar galima siūlyti festivalio tinklalapyje www.diskusijufestivalis.lt Kartu tai – kvietimas visiems prisidėti prie renginio kūrimo”, – teigė vienas iš renginio iniciatorių Antanas Bubnelis.
Šiemet festivalyje vėl laukiami verslo, politikos ir visuomeninio gyvenimo lyderiai, kurie savo mintimis dalinsis ne tik scenoje, bet ir neformaliuose, betarpiškuose pokalbiuose. Dar daugiau, šeimoms ir patiems mažiausiems dalyviams rengiama speciali programa. Siekiama, kad festivalio lankytojai galėtų ne tik klausytis, įsitraukti į diskusijas, bet ir patogiai, gerai bei prasmingai praleisti laiką.
Diskusijų dienų iniciatoriai įkvėpimo semiasi iš ilgametes tradicijas turinčio ir kasmet apie 30 tūkst. žmonių pritraukiančio Almedalen diskusijų forumo Švedijoje, sėkmingų pavyzdžių Danijoje, Suomijoje bei kitose Skandinavijos šalyse.
Vienas iš diskusijų festivalio „Būtent!” tikslų – parodyti, kad svarbūs sprendimai neatsiejami nuo požiūrių įvairovės ir skirtingų visuomenės grupių įtraukimo į jų svarstymą. Aukšta diskusijų kultūra padeda visuomenei susitarti dėl valstybės raidos prioritetų ir sąlygoja geresnę priimamų sprendimų kokybę. Norima, kad Lietuvoje atsirastų atvira diskusijų erdvė, kuri prisidėtų prie demokratiškos, vieningos bei pažangios visuomenės kūrimo, ugdytų diskusijų, įsiklausymo kultūrą ir toleranciją kitai nuomonei ar požiūriui.
Nemokamą ir visiems atvirą renginį inicijuoja viešoji įstaiga „Visos idėjos“, organizuoja Atviros Lietuvos fondas, Birštono savivaldybė, Britų taryba, Šiaurės ministrų tarybos biuras Lietuvoje ir bankas „Swedbank“.
Daugiau informacijos:
Diskusijų festivalio „Būtent!“
Komunikacijos vadovė
Sonata Šulcė
+370 629 10 499

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *