Karantino metu dirbantiems tėvams gelbės budinčios švietimo įstaigos

Nuo kovo 30 d. abu karantino metu privalantys dirbti tėvai, globėjai, rūpintojai (kai vienas iš jų dirba statutiniu pareigūnu arba yra medicinos srities darbuotojas), neturintys  kur palikti vaikų, tai galės padaryti vienoje iš dviejų budinčių Alytaus miesto savivaldybės švietimo įstaigų.

Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus Rolando Juonio įsakymu nuo ateinančio pirmadienio išimtiniais atvejais vaikus, ugdomus pagal ikimokyklinio, priešmokyklinio ir pradinio ugdymo programas, prižiūrės  Alytaus lopšelis-darželis „Obelėlė“ ir Alytaus Senamiesčio pradinė mokykla.

Šių švietimo įstaigų vaikų budinčiose grupėse vaikai bus maitinami iš namų atsineštu maistu, o tėvams už vaikų išlaikymą švietimo įstaigose mokėti nereiks – nuo šio mokesčio jie bus atleidžiami.

Lopšelio-darželio „Obelėlė“ ir Senamiesčio pradinės mokyklos vadovai iki kovo 30 d. privalo pasiruošti ir užtikrinti saugias darbo sąlygas dirbantiems darbuotojams, o Alytaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biurui – parengti vaikų saugios priežiūros budinčiose grupėse rekomendacijas ir pateikti jas lopšeliui-darželiui „Obelėlė“ ir Senamiesčio pradinei mokyklai.

Tėvelius globėjus ar rūpintojus, privalančius dirbti karantino metu ir neturinčius kam palikti vaikų, dėl galimybės lankyti budinčias švietimo įstaigas prašome kreiptis į Alytaus lopšelio-darželio „Obelėlė“ direktorę Astą Andrijauskienę mob. tel. +370 657  75 058 arba el. p. andrijauskiene.asta@gmail.com arba Alytaus Senamiesčio pradinės mokyklos direktorę Jolitą Petkevičienę, mob. tel. +370 679  15 521 arba el. p. jolita.petkeviciene@senamiestukas.lt

Alytaus miesto savivaldybės Komunikacijos skyriaus informacija

14 komentarų apie “Karantino metu dirbantiems tėvams gelbės budinčios švietimo įstaigos

  1. O kaip su Verygos įstatymu,kad auklėtojos dirba nuotoliniu būdu …gal čia mūsų politikam negalioja ,ne toj respublikoj gyvenam…vieni dirba iš namų,o kiti turi gauti virusus iš gydytojų vaikų.Atsakykit prašau politikai ,rudenį atneš skrajutes,bet ar bus kam jas skaityt …dauguma pedagogų jau arti šeštos dešimties…ar norit ,kad juos epidemija nusineštų į kapus?

    1. Kompetencijos ekstremaliai situacijai nulis. Patys daktarai serga ima nedarbingumo pažymas, o jų vaikai tuo tarpu bus atvedami į darželį? Tai ne tik bus masinė viruso dauginimosi vieta, bet ir didžiausias įžeidimas pedagogams kurie per šį laikotarpį ruošėsi nuotoliniu būtų darbui tai duodamas supratimas, kad jų sveikata nėra svarbi? nurodymus jiems galima keisti kaip marionetėms .. O kas užims vaikus tų auklėtojų? kas bendraus ir mokys ne statutinių žmonių vaikus?
      Jeigu daktatai pas mus dar nors kiek turi proto suvokia, kad iki šios minutės rado kur palikti vaikus, tikiuosi ras ir toliau BE DARŽELIŲ ATIDARYMO. PEDAGOGAI IRGI ŽMONĖS 😡

  2. Kai buvo vienas susirgimo atvejis, tai darželius uždarė, o kai virusas pradėjo plisti masiškai, tada atidaro ir dar kam medikų vaikams, nešiotojams. O kaip darželio darbuotojai? O kaip Verygos draudimai? Negalioja… Vieni kitiems prieštarauja. Jei lauke vaikai iš skirtingų šeimų žaisti negali, o darželyje galės. Liūdna…

  3. Ar auklėtojos bus “aprūpintos” apsaugos priemonėm taip pat kaip ir medicinos darbuotojai?!

  4. O kas atsakys už tai, jei užsikrės auklėtojos. Kokias garantijas joms suteiksit? Jūs paklauskit jų, kaip joms sugrįžti į savo šeimas. Kokios garantijos jų šeimos nariams. Stogas nučiuoš kiekvieną dieną galvojant apie užsikrėtimą. Vaikai, tai tie, kurie lengviausiai perserga ir daugiausiai gali užkrėsti. Su tokia politika, mieli valdžios vyrai, galit nesirodyt žmonėms prieš rinkimus.

  5. Būkim biedni, bet teisingi.. Pedagogai pas mus Alytuje ne pirmame žydėjime, o ir skelbimą ne vieną matėme, kad jų vis trūksta. Taigi jaunimas, nesirenka pedagogo darbo arba tai daro gana retai.
    Jeigu tėveliai turėjo iki šiol dvi savaites kur padėti savo vaiką gal rastų ir toliau. Jau bėdai esant galima samdyti aukle, kuri bus viena ir tik Jūsų vaiko auklė.
    Taigi medikai, jų vaikai gali prinešt mums to viruso, kad net nu..
    Kaip paskui mums, šios įstaigos tėvams grįžt į ją?
    Kaip pedagogams laikytis atstumo ir saugumo laikantis nuo tokių vaikų, kurie yra labai didelės tikimybės susirgt pusėje? BEPROTYBĖ, mąstymo nulis..

  6. Paaiškinkit, kokiu principu atrinks žmones, kuriuos pasiųsti į ešafotą? Švietimo bendruomenės didesnis procentas žmonių priklauso rizikos grupei( metais arba lėtinėmis ligomis). Ar Rolandas Juonys prisiims atsakomybę savo parašą padėti po paskutiniu medikų išrašu… Ar kuris kitas politikas tokią atsakomybę prisiims? Labai abejoju, kad darbuotojai bus aprūpinti tinkamais kombinezonais ir kitomis priemonėmis, kurias reikia dažnai keisti. Taip kaip ir medikai “gerai aprūpinti” “šnekančių galvų” televizoriuje..?

  7. Kokios garantijos auklėtojoms kurių dauguma virš vidutinio amžiaus.Jeigu buvo kur palikti vaikus iki šiol tai gal ras kur palikt ir dabar.Labai jau didelė rizika prižiūrėti kontaktuojančių su ligoniais medikų vaikus.

  8. Pagal vyriausybės nutarimą, šiuo metu darželių veikla negalima…..bet gal …..pakeitė……ar neskaitė

  9. Žaidimų aikštelės uždarytos, kad vaikai tarpusavyje nebendrautų, bet vaikų darželis ir mokykla veikti pradės…..kažkas ne taip

  10. Beprotystė. Medikams trūksta apsaugos priemonių, o jos bus suteiktos darželio personalui?? Karantinas buvo dvi savaites, iki šiol kažkaip visi išgyveno ir rado, kur palikti vaikus… Kai sergančių skaičius nuolat auga, tada atidarome darželius?? Vaikams lauke žaisti uždrausta, o patalpoje jau viskas gerai? Nejuokinkit.. Ar apskritai, direktorės klausė savo personalo, bent užsiminė apie tokią iniciatyvą??? Joms tai dzin, dirbs nuotoliniu būdu, o auklėtojos ir jų padėjėjos turės kiekvieną dieną tiesioginį kontaktą su vaikais, kurie ir yra potencialūs ligos nešiotojai? O kaip darbuotojų šeimos? Virusas susuko smegenis…

  11. Ir kodėl nenustebau? Ir iš viso manęs jau niekas nenustebina. Suprantu, gydytojai priėmė priesaiką. Bet ką daryt auklėtojom?. Kyla daug klausimų; ar vaikai bus testuoti, kad jie nėra nešiotojai?. Ar auklėtojos irgi bus testuojamos? Gal ir jos jau nešiotojos. Galime tik pasvarstyti kuo visa tai kvepia. Kiek dar išplistų virusas. Ar bus parūpintos tinkamom apsaugos priemonės?. Darželiuose beveik nėra auklėtoju, kurios nepriklausytų rizikos grupei. MANAU MISIJA NEGALIMA. Jei gydytojams reikia pagalbos, kas prižiūrėtų jų vaikus, tai jau tikrai ne darželis. Manau,kad gerbiami vadovai turėtų dar karta viską apsvarstyt. Įdomu, kas galėtų atsakyti.

  12. O jūs galvojat, kad tik vieni medikai ar spec. tarnybų darbuotojai neturi kur palikt vaikų?? Mes paprasti žmonės irgi turime darbus, dirbame, kad išgyventume.. Verčiamės per galvas, galvojam kur palikti vaikus ir randam išeitis, o vat kai visada yra pas mus ELITAS, kuriems milijonas išimčių. Sėkmės sėjant virusą mūsų mylimame darželyje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *