Alytuje patvirtinti keturi nauji koronaviruso atvejai

Trečiadienio vakarą Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje pasidalino liūdna žinia – koronavirusas patvirtintas dar dviems alytiškiams ir sergančių miestelėnų skaičius kyla iki trijų. „Žmonės gerieji, likime namuose“, – tuo pačiu į gyventojus dar kartą kreipėsi miesto vadovas.

Antradienį šalia Kultūros centro esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje vos pradėjusiame veikti mobiliajame patikros punkte buvo patikrinta 30 žmonių, 4-iems iš jų patvirtintas COVID-19, du iš jų – alytiškiai. Taigi, šiuo metu koronavirusas nustaytas jau penkiems Pietų Lietuvos gyventojams.

Mobiliajame patikros punkte aptarnaujami visos Alytaus apskrities gyventojai. Jame ėminius tyrimams gali priduoti asmenys, kuriems pasireiškė bent vienas iš koronavirusui būdingų simptomų – staiga pradėjus karščiuoti, kosėti, prasidėjus dusuliui. Taip pat – jei 14 dienų laikotarpiu iki simptomų pradžios keliavo bet kurioje užsienio šalyje ar po sąlyčio su patvirtintu ar tikėtinu COVID-19 ligos atveju. Tiesa, prieš atvykdamas pacientas pirmiausia turi pasiskambinti karštosios linijos trumpuoju telefonu 1808.

Meras N. Cesiulis užsiminė ir apie bendradarbiavimą su Alytaus rajono savivaldybe – šiuo metu yra kuriama vadinamoji karščiavimo klinika, kuri netrukus pradės veikti Alytaus rajono pirminės sveikatos priežiūros centre, Naujojoje g. 48. Čia galės atvykti viršutinių kvėpavimo takų infekcijos simptomų turintys žmonės, jiems bus atliekami išsamesni tyrimai. Medikai priims užsiregistravusius ir šeimos gydytojo siuntimą turinčius žmones.

Be to, visiems norintiems prisidėti prie koronaviruso pandemijos suvaldymo yra atidaryta sąskaita LT 62 7181 2000 0213 0490. Paaukoti pinigai bus skirti Alytaus medikams.

2 komentarai apie “Alytuje patvirtinti keturi nauji koronaviruso atvejai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *