Aukštasis mokslas toliau skinasi kelią Alytuje – pasirašyta sutartis su VGTU

VGTU nuotr.

Studentai dar šiemet galės rinktis nuolatines inžinerijos krypties magistro studijas Alytuje – miesto meras Nerijus Cesiulis kartu su Vilniaus Gedimino technikos universiteto rektoriumi Alfonsu Daniūnu pasirašė bendradarbiavimo sutartį.

Sutartis leis plėsti studijų galimybes, rengti naujas studijų programas, atitinkančias regiono ekonomikos politiką, aktyviai bendradarbiauti projektinėje veikloje, dalintis gerąją patirtimi. Taip pat ji sudarys sąlygas profesinės veiklos stažuotėms, studentų profesinės veiklos praktikai, mokslo taikomiesiems tyrimams.

VGTU – jau ketvirtasis universitetas, atsiliepęs į Dzūkijos sostinės vadovų kvietimą plėsti studijų kryptį ir studijas vykdyti, ne tik savo universitete, bet ir Alytuje.

Miesto savivaldybė yra pasirašiusi tris bendradarbiavimo sutartis su šalies universitetais.

Mykolo Romerio universitetas nuo rudens siūlys socialinių mokslų programas – sveikatos politikos ir vadybos programą, viešojo valdymo magistrantūros studijas, o VDU Žemės ūkio akademija planuoja vykdyti Verslo logistikos, Apskaitos ir finansų magistrantūros studijų programas bei bakalauro studijų programą – Turizmo industrija; su KTU bendradarbiavimas vyksta jau daugelį metų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *