Likiškių parke pasodinta 30 naujų jubiliejinių ąžuoliukų

Alytuje esančiame Likiškių parke pasodinta trisdešimt naujų Lietuvos laisvę, tvirtybę ir vienybę simbolizuojančių ąžuoliukų. Juos Lietuvos Nepriklausomybės 30-mečio proga trečiadienio popietę sodino Alytaus „Rotary“ klubo nariai su šeimomis. „Galbūt tai bus pirmasis žingsnis į klubo „Rotary“ parką Alytuje. Jeigu gausime leidimą, pastatysime čia ir suoliuką“, – lūkesčiais ir planais dalijosi klubo narys Kęstutis Jasmontas.

Pasak nario, ši mintis klubo pasitarimo metu gimė spontaniškai. Buvo nuspręsta, kad Lietuvos Nepriklausomybės jubiliejų pažymėti reikėtų kaip nors įsimintinai, prasmingai, pėdsaką paliekant ateinančioms kartoms.

„Nusprendėm žaliai papuošti miestą ir papildyti Likiškių parko ąžuoliukų alėją. Jeigu gausime leidimą, ateityje norėtume ir suoliuką pastatyti“, – kalbėjo K. Jasmontas.

Pasiteiravus, kodėl pasirinko būtent ąžuoliukus, o ne kitokius medžius, rotarietis patikino, kad dėl ąžuolams priskiriamos stiprybės, tvirtybės savybių.

„To ir linkime mūsų Lietuvai, stiprybės, kad ji sulauktų dar tūkstančio ir daugiau metų“, – linkėjo K. Jasmontas.

Po ąžuoliukų sodinimo visi šios gražios iniciatyvos įgyvendinimo dalyviai buvo pakviesti pasistiprinti paties Kęstučio virta Nepriklausomybės sriuba, pagaminta pagal ukrainiečių receptą.

Vienas komentaras apie “Likiškių parke pasodinta 30 naujų jubiliejinių ąžuoliukų

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *