Alytaus miesto ir rajono merai – prie derybų stalo dėl vietų darželiuose trūkumo

Vakar Alytaus miesto ir rajono vadovai sėdo prie derybų stalo dėl vietų trūkumo miesto darželiuose ir galimų problemos sprendimo būdų. Savivaldybių atstovai išsakė argumentus, tačiau galutiniai sprendimai priimti nebuvo. Dar kartą spręsti šį klausimą vadovai rinksis penktadienį.

Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas ramina rajono gyventojus ir tikina, kad Alytaus rajono vaikai neliks be vietų darželiuose, tėvams deklaruoti gyvenamosios vietos mieste nereiks.

„Šiuo metu diskutuojame su miesto valdžios atstovais. Vaikai, kuriems jų gyvenamoje vietoje rajone negalėsime pasiūlyti vietos darželyje – galės ugdymo įstaigą lankyti mieste“, – teigė A. Vrubliauskas.

Meras patikina, kad prireikus, rajone bus plečiamas ikimokyklinių įstaigų tinklas, rasis moduliniai darželiai, jau pradėti antros ikimokyklinio ugdymo grupės įrengimo darbai Venciūnuose.

Alytaus miesto meras N. Cesiulis jau ne kartą viešai yra išsakęs savo tikslą, kad jau nuo šių naujų mokslo metų eilių dėl vietų darželiuose neliktų ir kad į darželius patektų kiekvienas alytiškis.

Miesto valdžia priėmė sprendimą, kad formuojant naujas daželių grupes pirmenybė gauti vietą ugdymo įstaigoje bus teikiama asmenims, kurių gyvenamoji vieta deklaruota Alytaus mieste. Taip pat planuojama kurti naujas grupes darželiuose.

Alytaus miesto švietimo tinklo vadovas Vytuolis Valūnas yra sakęs, kad mato galimybę vieną grupę įkurti lopšelyje-darželyje „Putinėlis“, vieną – lopšelyje-darželyje „Linelis“ ir vieną – lopšelyje-darželyje „Nykštukas“. Taip pat iš lopšelio-darželio „Volungėlė“ bus iškelta biblioteka, todėl čia galima atidaryti vieną grupę. Kadangi „Drevinukas“ tampa lopšeliu-darželiu, iš jo galima iškelti tiek pradinių klasių, koks bus ikimokyklinio ugdymo poreikis. Šiuo metu šioje įstaigoje yra aštuonios pradinio ugdymo klasės. Priklausomai nuo amžiaus, kiekvienoje ikimokyklinio ugdymo grupėje bus po 15-20 vaikų.

Miesto valdžia mato ir kitą galimybę palengvinti Alytaus rajono vaikų galimybę gauti vietas Alytaus miesto darželiuose – siūloma, kad prie to finansiškai prisidėtų rajono valdžia, tačiau vadovai su tokiu pasiūlymu kol kas nėra linkę taip lengvai sutikti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *