Korona – jau Lietuvoje: priemonės dalijamos ir Alytaus viešajam transportui

Alytaus miesto savivaldybės, today.line.me nuotraukos, „Dzūkijosveidas.lt“ montažas.

Siekiant sumažinti riziką užsikrėsti korona virusu Alytaus viešojo transporto vairuotojams nuo ketvirtadienio dalijamos papildomos valymo ir dezinfekavimo priemonės, skirtos dažniau valyti darbo vietos paviršius, rankas, užtikrinti higieną.

Visos viešojo transporto priemonės periodiškai valomos ir vėdinamos sudarant skersvėjį. Naudojant valymo ir dezinfekavimo priemones, drėgnuoju būdu valomi autobusų paviršiai: grindys, langų rėmai, turėklai, rankenos, sėdynių atlošų porankiai ir elektroninių kortelių skaitytuvai (komposteriai).

Viešojo transporto vairuotojams ir keleiviams platinamos rekomendacijos, kaip saugotis nuo virusų (įskaitant korona virusą), užtikrinti asmeninę higieną, rūpintis savimi ir aplinkiniais.

„Situacija nuolat stebima ir operatyviai reaguojama. Esant poreikiui įsigysime papildomų dezinfekcijos ar kitų reikalingų priemonių, kad būtų užtikrintas keleivių ir vairuotojų saugumas, higiena“, – teigia VšĮ „Alytaus infrastruktūra“ Viešojo transporto administravimo skyriaus vadovė Diana Klimenkienė

Kaip apsaugoti save ir kitus?

Rankas plauti kruopščiai ir dažnai, ir visada po kontakto su svetimais paviršiais. Jeigu nėra galimybių – naudoti servetėles su dezinfekavimo priemonėmis, rankų dezinfektantus.

  • Neliesti akių, nosies ir burnos.
  • Sustiprinti patalpų vėdinimą, sudarant skersvėjį.
  • Patalpas bei kitus paviršius valyti drėgnu būdu.
  • Vengti artimo sąlyčio su sergančiais asmenimis (saugus atstumas nuo sergančiojo yra apie 1 m).
  • Kosint, čiaudint burną ar nosį būtina prisidengti vienkartine servetėle arba sulenkta alkūne.

Jei įtariate, kad užsikrėtėte koronavirusu – atsirado į gripą panašūs simptomai, karščiavimas, kosulys, kvėpavimo sutrikimai arba turėjote kontaktą su galimais viruso nešiotojais:

  • Jūs turite likti namuose (izoliuotis), t. y. neikite pats pas gydytoją, nevykite viešuoju transportu ar taksi, nesilankykite viešosiose vietose – kitaip tariant, neplatinkite galimo viruso.
  • Skambinkite 112 ir iškart informuokite apie savo įtarimus.

Svarbiausia informaciją apie koronavirusą COVID-19 rasite:

Alytaus miesto savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *