Šiais metais per Užgavėnes alytiškiams siūloma kviesti saulėtą pavasarį

„Kokios gi šiemet gali būti Užgavėnės? Nei sniego, nei padoraus šalčio“, – sako dažnas alytiškis. Tačiau Užgavėnės – kalendorinė šventė, kurią būtina švęsti kiekvienais metais, nes liaudies išmintis byloja: „Jei Užgavėnių nešvęsi, tai visus metus nuo nelaimių neatsiginsi“. Kalbant apie šios šventės tradicijas, verta priminti, kad vyti žiemą nėra vienintelė Užgavėnių paskirtis. Ne mažiau svarbi ir antroji užduotis – paskatinti greičiau ateiti pavasarį. O gražaus ir saulėto pavasario turbūt laukiame kiekvienas. Užgavėnės kasmet švenčiamos likus 7 savaitėms arba 46 dienoms iki šv. Velykų, visada antradienį. Alytiškius į tradicines Užgavėnių linksmybes kviečia pasinerti Alytaus kultūros centras ir vasario 25 d. 18 val. atvykti į šventę Kultūros centro amfiteatre (esant nepalankioms oro sąlygoms, renginys vyks viduje)!

Antradienio vakarą ši „nevykusi“ žiema turėtų kaip reikiant išsigąsti, nes šventės metu netrūks triukšmingų šėlionių, persirengėlių dainų, šokių ir pašmaikštavimų, nuotaikingų ir judrių žaidimų, pamatysime Lašininio ir Kanapinio dvikovą, organizuosime virvės traukimą. Kad pilvai būtų pilni ir užtektų jėgų visur dalyvauti, Alytaus profesinio rengimo centras susirinkusiuosius vaišins blynais. Mažai judančius ir sušalusius gelbės Alytaus miesto bendruomenės centro paruošta karšta arbata. Gerą nuotaiką šventėje skleis Alytaus kultūros centro folkloro ansamblis „Žvangucis“ (vad. G. Griškevičius), Alytaus suaugusių ir jaunimo mokyklos folkloro ansamblis „Skuja“ (vad. R. Zabitienė), liaudiškos muzikos kapela „Klėtis“ (vad. V. Franskevičius). Šventę vainikuos Morių konkurso nugalėtojų apdovanojimai ir didžiosios Morės deginimas.

„Jei per Užgavėnes namuose nesėdėsi, visus metus turėsi progos pakeliauti, naujas vietas pamatyti“. Taigi, namuose nesėdėk ir į šventę atskubėk!

Alytaus kultūros centro informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *