Europoje studijavusios lazdijiškės idėja – tiesioginis susisiekimas su Lenkija

Lazdijų rajono savivaldybės nuotrauka.

Lazdijų rajono savivaldybėje apsilankiusi programos „Kurk Lietuvai“ dalyvė Birutė Karakaitė neslėpė, kad sugrįžus po studijų Europoje, kur įgijo Europos studijų magistro laipsnį bei pasisėmė reikiamos patirties, į Lazdijus žvelgia kitomis akimis.

„Iš tiesų aš jau seniai norėjau grįžti į Tėviškę ir pasitaikius tinkamai progai nusprendžiau atvykti bei pasiūlyti savo idėjas. Manau, kad Lazdijai nepakankamai išnaudoja savo geografinės padėties privalumus – pasienio su Lenkija infrastruktūrą. Manau, kad Lazdijai yra tas rajonas, kuris turi dideles galimybes bendradarbiauti skatinant judėjimą tarp Lietuvos ir Lenkijos pasienio miestų. Nors atstumas iki Lenkijos nėra didelis iki šiol tiesioginio viešojo transporto susisiekimo su tuo kraštu nėra. Manau, kad mano rengiamas projektas padėtų išspręsti šią problemą“, – kalbėjo „Kurk Lietuvai“ programoje dirbanti B. Karakaitė.

Programa „Kurk Lietuvai“ – pirmoji ir kol kas vienintelė profesinio tobulinimo programa Lietuvos viešajame sektoriuje, kuri beveik dešimt metų suteikia galimybę tarptautinės patirties turintiems asmenims savo žiniomis ir idėjomis prisidėti prie Lietuvos ateities kūrimo. Metus trunkančioje programoje dalyviai įgyvendina inovatyvius projektus ekonomikos, švietimo, inovacijų, saugumo, aplinkosaugos, socialinės politikos ir kitose srityse.

„Ypatingai malonu matyti jaunus žmones, turinčius konkrečių idėjų šiam kraštui. Dar labiau džiugina tai, kad išsakytos idėjos jau pamažu įgyvendinamos. Tai reiškia, kad susitelkus tikslą galime pasiekti greičiau, o rezultatai gali būti geresni. Džiaugiuosi, kad vis daugiau puikų išsilavinimą ir patirties turinčių kraštiečių ryžtasi grįžti ir laikinai ar nuolatos dirbti dėl Lazdijų krašto pozityvios ateities. Tikėjau, kad taip nutiks jei tik Lazdijų rajono savivaldybė taps šiuolaikiška, inovatyvioms idėjoms ir visuomenei atvira savivalda. Mano svajonės pildosi“, – šypsodamasi apie susitikime aptartą pasienio judumą kalbėjo savivaldybės merė Ausma Miškinienė.

Siekiant sumažinti esamas Lietuvos ir Lenkijos pasienio problemas jau imtasi konkrečių veiksmų. Vasarą Lazdijuose vyko darbinis susitikimas su ekspertais iš Lietuvos, Lenkijos ir Europos komisijos atstovų Briuselyje, kurio pagrindinis tikslas buvo identifikuoti jau įgyvendintus reikšmingiausius projektus bei tų projektų tikslines grupes, suskaičiuoti gamtinius, kultūrinius, kultūros paveldo, bendruomeninius išteklius, kurie skatina ekonomines veiklas. Dabar šis procesas dar labiau pažengęs ir šiuo metu yra svarstoma galimybė steigti su kaimynine Lenkija bendrą verslo skatinimo įstaigą, kad galėtų vykti laisvas darbo jėgos judėjimas. Europos Komisijai skyrus lėšų, šiuo metu nustatomi pasienio turizmo pagrindiniai aspektai.

Lazdijų rajono savivaldybės informacija

Vienas komentaras apie “Europoje studijavusios lazdijiškės idėja – tiesioginis susisiekimas su Lenkija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *