Vasario 16-ąją Alytaus sveikuoliai kviečia paminėti lediniame vandenyje

Ne pirmus metus alytiškiai, pasekę Lietuvos sveikuolių pavyzdžiu, priima 30 dienų ledinės eketės iššūkį. Tiesa, šiais metais tikrosios žiemos dar nebuvo, tad eketę sveikuoliams teko kirsti tik vos keletą kartų, nors iššūkis jau gerokai įpusėjo. Išsimaudyti kas rytą ryžtasi apie 15 alytiškių.

Išskirtinėmis datomis, kuomet veikiamas Visatos srautų, vanduo įgauna ypatingų galių, besimaudančiųjų skaičius pagausėja iki pusšimčio ir daugiau. Šiemet 30 dienų iššūkis baigsis vasario 17 d., bet sveikuolių maudynės tęsis ir toliau, nes daugeliui alytiškių tai tapo kasdieniu įpročiu. Maudynės šaltame vandenyje duoda labai gerą efektą. Žmogaus kūnas ne tik pabunda iš miego, bet taip pat suaktyvinama jo kraujotaka, maudynės suteikia žvalumo visai dienai.

Alytaus sveikuolių klubas „Ryžtas“ yra holistinės sveikatos sistemos šalininkas, grūdinimasis ir žmogaus organizmo atsparumo didinimas yra vienas iš svarbiausių šios sistemos elementų. Šio, visoje šalyje vis  gausėjančio iššūkio tikslas tikrai nėra pademonstruoti, kokie sveikuoliai yra „kieti“. Svarbiausia tokiose susiburimuose – įsitikinti, kad nereikia bijoti gamtos, šalto vandens, kad grūdinimosi procedūros padeda didinti organizmo atsparumą, daro jį ištvermingesniu, stabdo senėjimo procesus, apsaugo ne tik nuo ligų, bet ir nuo stresų bei įtampos. Tai smagus kiekvieno ankstyvo ryto bendraminčių susitikimas, entuziazmo sveikai gyventi palaikymas, puiki dienos pradžia.

Mes – už sveiką Lietuvą! Su tokiu šūkiu Alytaus sveikuoliai kviečia paminėti Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną ir tradiciškai kviečia prie mažojo Dailidės ežerėlio Vasario 16 d. 14 val., kur po smagios muzikinės mankštos su treneriu Vitu Sujeta ir lengvo bėgimo, drauge panersime į gaivų ežero vandenį, o paskui sušilsime prie karštos arbatos puodelio.

Artimiausią šeštadienį, vasario 8 d., visos Lietuvos „ruoniai“ susitinka grūdinimosi šventėje „Palangos ruoniai 2020“, kur šimtai bendraminčių sveikuolių iš visų šalies miestų ir miestelių pasiryžę panerti į ledines Baltijos jūros bangas.

Jūratė Marčiulaitienė

Alytaus sveikuolių klubo „Ryžtas“ archyvo nuotraukos

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *