Sėkmingiausiems Varėnos rajono verslininkams – padėkos ir apdovanojimai

Varėnos rajono savivaldybė, siekdama parodyti tinkamą dėmesį rajono verslo bendruomenei, jos atstovus sukvietė į Varėnos rajono verslo įmonių ir verslininkų apdovanojimo šventę. Jos metu buvo pagerbtos sėkmingiausiai verslą puoselėjančios įmonės.

Į Varėnos kultūros centro kino ir parodų salėje vykusį iškilmingą vakarą susirinko gausus būrys rajono verslo atstovų. Statulėlėmis ir padėkomis buvo pagerbti devynių nominacijų laureatai, kurie per praėjusių metų ar ir ilgesnį laikotarpį buvo sėkmingiausi – kuriems sekėsi augti, plėstis, daryti daug gerų darbų savo bendruomenėms ir drauge visam Varėnos kraštui. Ženklai ir padėkos už verslo bendruomenės vienijimą  įteikti  keturių asociacijų vadovams.

Šventės metu pats svarbiausias apdovanojimas – garbės ženklas „Už nuopelnus Varėnos kraštui“ – užsegtas Varėnos rajono verslo „mohikanui“ – ilgamečiam UAB „Varėnos statyba“ generaliniam direktoriui Petrui Vytui Valentukevičiui.

Verslo įmonių ir verslininkų kandidatūras apdovanojimams galėjo siūlyti Varėnos miesto ir krašto vietos veiklos grupės, verslo ir turizmo asociacijos, viešosios įstaigos, verslo įmonės ir jų darbuotojai, verslininkai, bendruomenės, Savivaldybės administracija, o laureatus išrinko komisija.Į iškilmingą vakarą susirinkusius verslininkus pasveikinęs Varėnos rajono savivaldybės meras Algis Kašėta pažymėjo, kad savivaldybei labai svarbu su verslo bendruomene palaikyti tamprų ryšį ir bendrauti darbo klausimais, bet smagu bent kartais susitikti ir pakalbėti  ir apie šventiškesnius dalykus:„Džiaugiamės Jūsų veiklomis. Jūs kuriat ir išlaikot darbo vietas, prisidedat prie Varėnos krašto puoselėjimo ir gražinimo. Per pastaruosius metus ieškojom formų, kaip su jumis dar labiau bendrauti, išklausyti Jūsų nuomones, atsižvelgti į pasiūlymus. Organizavom apskrituosius stalus, rengėm susitikimus dalykinėmis temomis. Džiaugiamės kartu su jumis jūsų sėkmėmis, proveržiais. Norėdami pagerbti tuos, kuriems labiausiai pastaruoju metu sekėsi, įsteigėm nominacijas.  Didžiausia padėka, kad čia kuriat savo verslus, esat atsakingi ir verslūs“.Verslininkus pasveikino Seimo narys Juozas Baublys: „Malonu matyt ir tuos, kurie verslą vysto daug metų, ir tuos, kurie jį tik pradedat kurti, ir tuos, kurie grįžot iš užsienio ar didmiesčių ir pradedat savo verslą kurti mūsų krašte. Labai gerbiu verslininkus, suprantu, kaip tai nelengvas darbas. Linkiu, kad jūsų verslai augti ir klestėtų“.

Varėnos rajono savivaldybės administracijos direktorius Alvydas Verbickas, verslininkus sveikindamas savo ir administracijos vardu, dėkojo jiems už sukurtas darbo vietas, už kiekvieno iš jų indėlį į Varėnos rajono vystymą ir puoselėjimą.

Siūlymus apdovanojimams svarsčiusios Verslo įmonių ir verslininkų apdovanojimų atrankos komisijos pirmininkas, Varėnos rajono savivaldybės tarybos narys Audrius Saulynas komisijos vardu dėkojo visiems, kurie teikė kandidatūras į nominacijas. „Tikimės, kad mūsų sprendimai buvo objektyvūs. Komisija, vertindama jus, matė ne tik finansinius rodiklius, ne tik mažėjantį nedarbą ir sukurtas darbo vietas, bet ir bendruomeniškumą, pagalbą socialiniuose projektuose, etnokultūrinio paveldo puoselėjimą  ir Varėnos vardo garsinimą“.

Nominacijų laureatus skelbė kaip visuomet nepriekaištingai šventinį vakarą vedęs Marius Galinis, o statulėles ir padėkas jų laureatams įteikė Varėnos rajono savivaldybės meras Algis Kašėta ir savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Vilma Miškinienė, jiems talkino mokiniai

Nominaciją „Didžiausias darbdavys“ pelnė UAB „Varėnos pienelis“, vadovaujama Jolantos Kuzminienės. Varėnos mieste 2004 m. įkurta įmonė oficialiais duomenimis yra viena didžiausių įmonių rajone pagal darbuotojų skaičių. Šiuo metu ji yra perspektyvi ir sparčiai auganti bendrovė, įsigijusi svarbiausius tarptautinius kokybės sertifikatus, nuolat didinanti eksporto apimtis. Įmonėje gaminami net aštuoniasdešimt penkių rūšių produktai, kuriuos pamėgo ne tik Lietuvos, bet ir Latvijos, Vokietijos, Italijos, net Jungtinių Arabų Emyratų vartotojai. Šiuo metu įmonėje dirba beveik pusantro šimto darbuotojų.

Nominacija „Geriausias darbdavys“ įteikta UAB „Dzūkijos miškas“, vadovaujamai Raimundo Lavrenovo. Ši 2003 m. įkurta įmonė oficialiais duomenimis yra viena iš didžiausių vidutinį darbo užmokestį rajone mokanti įmonė. Ji yra tapusi viena iš stambiausių savo produkcijos tiekėjų visoje Lietuvoje. Bendrovė sėkmingai dirba visuose Lietuvos regionuose ir kas mėnesį pagamina, superka bei rinkai pateikia 16–20 tūkstančių kubų apvaliosios medienos. Įmonės darbuotojai gauna vieną didžiausių užmokesčių rajone. Apdovanojimą atsiėmęs R. Lavrenovas dėkojo už įvertinimą ir kolegoms verslininkams linkėjo sėkmės kiekvienam vystant savo verslus.

Nominacija „Bendruomeniškiausias veslas“ skirta UAB „Staginis“. 1992 m. įkurta įmonė per pastaruosius metus gausiai rėmė Varėnos rajono bendruomenių, kultūros ir sporto renginius bei iniciatyvas. Ji ypač aktyviai dalyvauja Varėnos rajono socialiniame gyvenime. Įmonėje dirba daugiau kaip šimtas darbuotojų. 2015 m. ji yra pelniusi prestižinį „Gazelės“ apdovanojimą. Šiuo metu turi trylika įvairių prekių parduotuvių Varėnos, Alytaus ir Trakų rajonuose bei statybinių prekių parduotuvė Varėnos mieste. Nominaciją atsiėmęs įmonės vadovas Kęstutis Jurgelionis dėkojo už įvertinimą. „Labai puikus ir reikalingas renginys. Manau, kad ir ateity bus tokių gražių pagerbimo ir įvertinimo vakarų “.

Nominacija „Už verslo plėtrą“ įvertinta UAB „AdexLT“, vadovaujama Artūro Daikerio. 2009 m. Varėnoje įsikūrusi įmonė veiklą pradėjo superkant bei realizuojant šviežius miško grybus. Vėlesniais metais, įgijus daugiau žinių ir patirties, plėtėsi sūdytų, džiovintų ir šaldytų grybų, taip pat šviežių ir šaldytų uogų gamyboje, perdirbime, pardavime bei eksporte. Šiuo metu didžiąją dalį paruoštų produktų UAB „Adex LT“ eksportuoja į Europos Sąjungos šalis. Pagrindinės rinkos – Vokietija, Austrija, Prancūzija, Italija, Olandija.

Nominaciją „Sėkmingiausias startuolis“ pelnė UAB„Šviesus kiemas“, kuriai vadovauja Edita Semeniukienė. 2018 m. Merkinėje įmonę ir „Šilo kopos“ kavinę, kuri žaibiškai išgarsėjo ir išpopuliarėjo, įkūrė šeimos moterys – mama Alma Matulevičienė ir dukra Edita Semeniukienė. Apdovanojimą atsiėmusi Alma Matulevičienė sakė, kad kai prieš keletą metų iš naujo atrado Merkinės išskirtinumą bei grožį ir nusprendė įgyvendinti seną svajonę, draugai klausė, kodėl Merkinėje, o skeptikai sakė, kad nieko neišeis. „Džiaugiuosi, kad mums pavyko, kad daug kas patikėjo, kad nenuvylėme svečių. Smagu su jais, kurie atvyksta į Merkinę iš visos Lietuvos ir užsienio, bendrauti. Džiaugiuosi, kad Merkinėje „pralaužėme ledus“ ir tikiu, kad po keleto metų savo paslaugomis išskirtinė Merkinė atsistos į vieną eilę su Druskininkais, o turistų srautai didžiuosis Merkinės grožiu“.

Nominacija „Už tradicinio verslo ir tradicijų versle puoselėjimą“ atiteko Marcinkonių kaime esančiai Rūtos Sakalienės kaimo turizmo sodybai ir Pamerkių kaime esančiai Laimos Mačionienės kaimo turizmo sodybai „Grikucis“. Šios verslininkės subtiliai ir gražiai reprezentuoja dzūkišką nuoširdumą, puoselėja tradicinius amatus, kulinarinį paveldą bei dzūkišką kultūrą savo versle. Apdovanojimą atsiėmusi L. Mačionienė kvietė „Grikucyje“ apsilankyti visus, jame dar nebuvusius.

Nominacija „Originaliausias verslas“ įvertinta UAB „Šūvio klubas“, vadovaujama Vidmanto Balkės. 2018 m. pabaigoje įkurta įmonė ir Urkionių kaime, atokioje vietovėje šalia miško atidarytas išskirtinis objektas – moderni daugiafunkcinė šaudykla – iš pat pradžių užėmė lyderio pozicijas ir tapo dideliu traukos objektu. Įmonės teikiamos paslaugos Varėnos krašte yra naujos, bet reikalingos ir ganėtinai įdomios ne tik medžiotojams, sportininkams, bet ir šeimoms su vaikais.  Varėnos rajone esančiame

Nominacija „Už lyderystę“ įteikta Senojoje Varėnoje įsikūrusiai UAB „Edjusta“, vadovaujamai Justo Sinkevičiaus ir Edvino Zelionkos. Prieš dešimt metų veiklą pradėjusi vos keliolikos kvadratinių metrų dirbtuvėse, šiuo metu įmonė veiklą vykdo 3 tūkst. kvadratinių metrų patalpose. Per metus „Edjusta“ iš Lietuvos išveža apie 500 saunų, o per dieną sugeba pagaminti net keturis kubilus.  Net 98 procentai įmonės gaminamos produkcijos dabar eksportuojama į Nyderlandus. Daniją, Norvegiją, Švediją, Suomiją ir Lenkiją. Pernai bendrovei buvo įteiktas respublikinis „Verslo geno“ apdovanojimas „Už drąsą rizikuoti versle“. Įmonė yra lyderiaujanti savo sektoriuje. Justas Sinkevičius pasidžiaugė įmonės sėkme. Šiuo metu „darome sėkmės skrydį aukštyn, Smagu girdėt, kad darbuotojai nori mūsų įmonėje dirbti“, – sakė įmonės vadovas.

Nominacija „Už veržlumą“ atiteko UAB „Dzūkai gurmanai“, vadovaujamai Dmitrijaus Krupovičiaus ir Giedriaus Keršio. Ši įmonė ir jos vadovai per pastaruosius metus išties buvo veržlūs – plėtėsi tiek teritoriškai – nuo Senosios Varėnos iki Varėnos, tiek strategiškai – nuo picerijos iki kavinės ir pobūvių salės. Įmonė taip pat nuolat remia įvairias bendruomenių ir kitų visuomeninių organizacijų iniciatyvas.

Už verslo bendruomenės vienijimą ir telkimą stiklo statulėlės ir padėkos įteiktos Varėnos krašto verslo asociacijai, kurios prezidentė yra Raida Budrikienė, Lietuvos miško grybų ir uogų verslininkų asociacijai, kurios vadovas yra Viginijus Varanavičius, Varėnos krašto turizmo asociacijai, kuriai vadovauja Algimantas Bražionis, ir Varėnos verslo ir amatų asociacijai, vadovaujamai Jono Semsės. Šių asociacijų vadovai sutartinai dėkojo savivaldybei už iniciatyvą sukviesti ir pagerbti verslo bendruomenę. „Savo kraštą, rajoną ir Lietuva ir ateityje mylėkim darbaisׅ“.

Iškilmingą vakarą vainikavo paties reikšmingiausio apdovanojimo – Varėnos rajono savivaldybės įsteigto garbės ženklo „Už nuopelnus Varėnos kraštui“ –  įteikimas.

Komisijos pirmininkas, Varėnos rajono savivaldybės tarybos nariui Sauliui Ivanauskui paskelbus, kam bus įteiktas šis garbingas apdovanojimas, Varėnos rajono savivaldybės meras Algis Kašėta jį užsegė ilgamečiam UAB „Varėna statyba“ generaliniam direktoriui Petrui Vytui Valentukevičiui. Jis apdovanotas už ilgametę ir nuoseklia statybų plėtrą, krašto puoselėjimą ir asmeninį indėlį kuriant rajono žmonių gerovę ir telkiant vietos verslininkus. Sveikindamas V. Valentukevičių, meras sakė: „Jau pusę amžiaus Vytas stato, visose srityse matome jo vadovaujamos organizacijos darbų – pastatyti ir atnaujinti vaikų darželiai, mokyklos, medicinos įstaigos, savivaldybė įmonės, bendruomenių patalpos. Vytas – nuostabus žmogus, jo atsakomybė, nuoširdus atsiliepimas į bendruomenės prašymus žavi“.

P. V. Valentukevičius dėkojo už apdovanojimą, kuris jam buvo didžiausias netikėtumas, ir už tokį puikų renginį, kurio metu verslo bendruomenė turi puikią progą pabendrauti.

Po apdovanojimų ceremonijos įspūdingą koncertą rajono verslo atstovams dovanojo ir  įspūdingomis melodijomis  pasveikino Evelina Sašenko, Nerijus Bakula ir Paulius Zdanavičius.

Tąvakar Varėnos rajono savivaldybės vadovams bei verslininkams buvo puiki proga pasidalinti patirtimi, pakalbėti apie ateities darbus ir smagiai pabendrauti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

REKOMENDUOJAMI VIDEO

TAIP PAT SKAITYKITE