Kodėl iš garbingos Alytaus svetainės vietos herbą išstūmė įvaizdžio ženklas?

Vos savaitės pradžioje atnaujinus Alytaus miesto savivaldybės svetainę, buvo klausiama ir gyventojų nuomonės apie ją. Netrukus savo nuomonę viešai apie ją išreiškė ir Alytaus miesto tarybos narys Sigitas Leonavičius, oficialioje miesto svetainėje pasigedęs prideramos vietos miesto herbui. Alytaus miesto vadovai dar šįryt šį klausimą taip pat aptarė ir teigia, kad į gyventojų pastabas bus sureaguota.

„Tai kodėl mes negerbiame savo istorinio, vieno seniausių Lietuvos miestų herbo? Kodėl jam neatsirado garbingos vietos naujoje savivaldybės svetainėje? Kodėl nukišote jį į svetainės tolimiausią kampą, o jos viršuje iškėlėte alytiškių jau „pakrikštytą“ „Gataveckų kringelį“?“, – socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje rašė Alytaus miesto tarybos narys S. Leonavičius.

Alytaus miesto vicemerė Jurgita Šukevičienė sakė, kad miesto vadovai dar trečiadienio rytą šia tema taip pat diskutavo.

„Nuomonės buvo įvairios. Jeigu svetainė skirta gyventojams ir mes per tą ženklą „Alytus/Myliu“ formuojame miesto įvaizdį, tuomet ji yra tokia, kokia yra. Kita vertus, jeigu tai yra oficialios įstaigos svetainė, kokia ji ir yra, vadinasi, turėtume išlaikyti ir savo heraldiką. Pamenu, buvo svetainės pristatymas ir jau tuomet iš kai kurių vadovų nuskambėjo pastaba, kad vietą šalia dabar esančio ženklo viršuje galėtų rasti ir herbas. Aš jo svetainėje taip pat pasigedau. Man pačiai mūsų herbas labai patinka. Tačiau tai požiūrio klausimas“, – sakė J. Šukevičienė.

Dar vicemerė pridūrė, kad įvairių miestų praktika yra skirtinga. Pavyzdžiui, Alytaus miesto savivaldybės svetainė sukurta Kauno miesto pavyzdžiu, o ten oficialus Kauno herbas irgi yra tik svetainės apačioje. J. Šukevičienė kaip pavyzdį nurodė Šiaulių savivaldybės svetainę, kurioje vienas šalia kito yra sudėti tiek herbas, tiek įvaizdžio simbolis.

„Neabejoju, kad ir mūsų svetainėje vietos galima būtų surasti viskam. Juolab kad oficialių institucijų svetainių kūrimui galioja oficialios tinklapių kūrimo taisyklės“, – pabrėžė mero pavaduotoja.

Pasiteiravus, ar vis tik planuojama reaguoti į šią ir kitas išsakytas pastabas, vicemerė patikino, kad tikrai tą darys ir apie tai vadovai dar kalbėsis tarpusavyje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *