Laisvės gynėjų dieną Alytuje – linkėjimai vertinti laisvę ir niekada nepamatyti tankų

Pasibaigus mišioms šv. Angelų Sargų bažnyčioje, atlapuose segėdami Neužmirštuolių žiedais alytiškiai skubėjo į Miesto sodą , prie Sausio 13-osios kryžiaus, kur 29-ąjį kartą tradiciškai buvo prisiminti skaudūs 1991-ųjų sausio įvykiai, pagerbti žuvusieji.

Minėjime dalyvavo Alytaus miesto vadovai, politikai, Seimo nariai, policijos ir kariuomenės atstovai, švietimo bendruomenė ir kiti. Susirinkusiems meninę programą parodė „Sakalėlio“ pradinės mokyklos mokiniai. Šalia kryžiaus jie padėjo po uždegtą žvakę kiekvienam, žuvusiam tragišką 1991-ųjų Sausio 13-osios naktį, miesto vadovai ir įvairių organizacijų atstovai juos pagerbė gėlėmis.

Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis prisiminimais sugrįžo į 1991-ųjų sausį, kuomet mokėsi trečioje klasėje ir laukė tankų, kurių niekada nebuvo matęs. „Šiandien matau savo augančius vaikus ir suprantu, kad mano kaip tėvo pareiga yra jiems paaiškinti, jog tankai nėra gerai, kas yra laisvė, kiek daug žmonės tuomet padarė, kad šiandien mes esame laisvi“, – kalbėjo meras ir klausė, kiek tos drąsos kiekvienam savyje pavyktų rasti šiandien, ar už šalies laisvę žmonės paaukotų gyvybes, linkėjo, kad Lietuvai daugiau niekada netektų matyti priešų tankų.

Seimo narys Julius Sabatauskas linkėjo nepamiršti ir vertinti iškovotą laisvę, o Robertas Šarknickas – nešti laisvę širdyje kasdien, ne tik šiandien, perduoti tą ateinančioms kartoms.

Sausio 13-osios aukų pagerbimas Alytuje prasidėjo dar ankstų rytą, kai gyventojų ir įstaigų languose sužibo šimtai vienybės ir atminimo žvakučių – vyko tradicinė pilietinė iniciatyva „Atmintis gyva, nes liudija“. Laisvės gynėjų dienos renginių programą pratęsė muzikinė popietė kartu su Muzikos mokyklos muzikantais bei kino filmo „Sausio 13-oji“ peržiūra J. Kunčino viešojoje bibliotekoje.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *