Alytaus miesto centre kertamos pušys užminė mįslę

„Miške netoli kino teatro „Dainava“ vienas po kito rėžiami puikios būklės medžiai. Ar žaliajame Alytuje priaugo jų tiek, kad prireikė retinti?“, – klausė portalui „Dzūkijos veidas“ žinutę su nuotraukomis atsiuntęs alytiškis.

Viešosios įstaigos „Alytaus infrastruktūra“ Miškų ir aplinkos tvarkymo padalinio vadovas Rytis Marčinskas patvirtino, jog pirmosiomis šių metų dienomis šiame miške buvo atlikti sanitarinio kirtimo darbai, pašalinta 21 sausa ar pasiligojusi pušis.

Pasiteiravus, ar vietoje jų bus atsodinti nauji medžiai, miškininkas patikino, jog to daryti neketinama, mat remiantis praeitais metais atliktu miško įvertinimu (taksacija), jame auga ir taip per daug medžių, rekomenduojama retinti krūmus, sutrikusio augimo medžius. Tiesa, pasak R. Marčinsko, artimiausiu metu jokie kirtimo darbai šiame žaliajame miesto plote nėra numatyti.

Alytaus miesto savivaldybės valstybinės reikšmės miškų vidinės miškotvarkos projektas 2019-2028 metams, pagal kurį atliekami darbai, visuomenei buvo pristatytas praeitais metais, jį užsakė Alytaus miesto savivaldybė, o parengė Valstybinių miškų urėdija.

„Projekto rengėjams esu sakęs, jog pas mus mieste už kiekvieną medį karia, todėl jį privaloma ruošti ypač atsakingai. Neabejoju, jog taip ir buvo padaryta“, – portalui sakė „Alytaus infrastruktūros“ Miškų ir aplinkos tvarkymo padalinio vadovas R. Marčinskas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *