Šventiniame Alytaus rajono tarybos posėdyje – apdovanojimų ir linkėjimų lietus

Alytaus rajono meras Algirdas Vrubliauskas ir administracijos direktoriaus pavaduotojas Virginijus Pranskevičius apdovanojimą įteikė Alytaus rajono aplinkos konkurso individualių namų, sodybų savininkų kategorijos nugalėtojai Lelionių kaimo gyventojai Angelei Rutkauskienei, kuri namų aplinką tvarko su vyru Petru ir vaikais. Alytaus rajono savivaldybės nuotrauka.

Ketvirtadienį įvyko paskutinis šiais metais Alytaus rajono savivaldybės tarybos posėdis. Jo pradžioje pagerbti Alytaus rajono aplinkos konkurso dalyviai, apdovanoti nugalėtojai. Visus pasveikino artėjančių šv. Kalėdų ir Naujų metų proga Alytaus dekanato dekanas Arūnas Užupis bei rajono meras Algirdas Vrubliauskas.

Į šventinį savivaldybės tarybos posėdį savivaldybės tarybos nariai, aplinkos tvarkymo konkurso dalyviai rinkosi skambant muzikai, kurią grojo Alytaus rajono meno ir sporto mokyklos mokytojai. Prieš posėdį artėjančių švenčių proga visus pasveikino Alytaus dekanato dekanas Arūnas Užupis. Jis kvietė susimąstyti apie Kalėdų prasmę. „Kalėdos atneša ir nerimasties, ir džiugesio. Linkiu bėgime surasti laiko ramybės paieškai – atverti širdis į visa tai, kas vyksta, gyvenime, iš kur mes jį gauname, iš dėl ko esame pasaulyje. Mes visada tikimės iš Kalėdų stebuklo, o stebuklas vyksta mumyse pačiuose. Atraskime kasdienybėje savo stebuklus, kurių dėka labiau mylėsim, atleisim, vieni kitus gerbsime“ , – kalbėjo dekanas ir atkreipė dėmesį, kad netikėtumai, sutapimai gyvenime yra Dievo kasdienis vedimas ir veikimas.

Dekanas kiekvienam savivaldybės tarybos nariui padovanojo po dovaną – kalendorių, vienuolių kapucinų išleistą žurnalą „Mylėkite viens kitą“, kalėdaičių. „Prie stalo lauždami kalėdaičius, galbūt nieko nesakykime, bet širdyje turėkime meilę artimui, šalia esančiam. Linkiu gerų Kalėdų, laimingų Naujų metų, naujų darbų, minčių, gerų sprendimų, būkite sveiki, geri ir vieni kitiems mieli“ , – linkėjo dekanas A. Užupis ir padėkojo  merui ir tarybai už paramą bažnyčioms.

Alytaus rajono savivaldybės meras A. Vrubliauskas trumpai apžvelgdamas per metus nuveiktus darbus,pasidžiaugė, kad rajone padaugėjo 340 gyventojų. „Gyvenome visai neblogai – visi kartu ir dirbome, ir ginčijomės, atidarėme daug sporto aikštynų, kurie pilni žmonų, ypač jaunų, tiesėme kelius, mokėme vaikus,  dirbome žemės ūkį, manau įveiksime ir gaisro nuostolius“ , – kalbėjo meras ir pakvietė visus į eglutės įžiebimo šventę Miklusėnuose, kurie nemažai nukentėjo nuo gaisro Alytuje.

Meras A. Vrubliauskas atkreipė visų dėmesį į posėdyje dalyvaujančius rajono aplinkos tvarkymo konkurso dalyvius. „Tai žmonės, kurie puošia mūsų kraštą. Jiems ne tas pats, kaip atrodo mūsų gyvenimas, gal tai nėra būtinas dalykas, bet kai gražiai darai sau, tai gražiai darai ir kaimynui, kurį skatini pasitempti. Šiandien mes juos apdovanosime ir linkėsime sėkmės ir kad noru gražiai tvarkytis užkrėstų ir kitus“ , – kalbėjo meras. Jis pritaria minčiai, kad visiems svarbu sodinti medį, bet dar svarbiau sodinti medį, po kuriuo nesėdėsi pats, nes kai kurie darbai yra ne greitai rezultatus duodantys, bet reikalingi. „Linkiu,  kad mums užtektų ir supratimo, ir išminties, ir stiprybės“ , – kalbėjo meras A. Vrubliauskas paskutiniame 2019 m. savivaldybės tarybos posėdyje ir sveikindamas su artėjančiomis šventėmis, kvietė susimąstyti apie gyvenimo trapumą, laikinumą ir laimę būti žemėje. „Mes galime sėti, galime mylėti ir būti mylimi, auginti vaikus ir anūkus. Tiesiog – tai Dievo dovana. Su gražia, prasminga švente mus visus“, – švenčių proga sveikino Alytaus rajono savivaldybės tarybos narius, administracijos darbuotojus, rajono gyventojus.

Šventinį posėdį pratęsė Alytaus rajono savivaldybės aplinkos tvarkymo konkurso dalyvių sveikinimas ir nugalėtojų apdovanojimas. Konkurse dalyvavo 21 dalyvis iš Simno, Alytaus, Daugų, Alovės, Pivašiūnų, Miroslavo, Krokialaukio, Punios seniūnijų, juos vertino komisija, vadovaujama pirmininko, savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Virgilijaus Pranskevičius. Nugalėtojais tapo: individualių namų, sodybų savininkų kategorijoje – Alovės seniūnijos Lelionių kaime gyvenantys Angelė ir Petras Rutkauskai, ūkininkų kategorijoje – Krokialaukio seniūnijos Daugirdų kaimo ūkininkai Vilė ir Vidmantas Navickai, bendruomenių kategorijoje – Punios seniūnijos Raižių bendruomenė, pirmininkas Ipolitas Makulavičius, įmonių, įstaigų, organizacijų – Punioje veikianti UAB „Medinukai“, vadovas Dainius Liutkauskas.Visiems dalyviams įteiktos atminimo dovanos, nugalėtojams – 300 Eur vertės dovanų čekiai, padėkų lentelės ir atminimo dovanos.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *