Mokinių piketas prie Alytaus miesto savivaldybės: „Palikite mus ramybėje“

Dainomis ir ryškiaspalviais plakatais apsiginklavę Likiškėlių progimnazijos mokiniai ir tėvai penktadienio popietę surengė piketą prie Alytaus miesto savivaldybės. Keli šimtai piketuotojų į Rotušės aikštę, lydimi policijos pareigūnų, laišku Alytaus miesto merui nešini ir skanduodami „Likiškėlių mokinukai – tai ne paspirtukai“ pėsčiomis nuo progimnazijos atkeliavo miesto gatvėmis.

Piketuotojai nepatenkinti kitąmet pradedama vykdyti bendrojo ugdymo mokyklų tinklo pertvarka, mat neaišku, koks likimas ją įgyvendinus laukia Likiškėlių progimnazijos. Pagal projektą, progimnaziją siūloma nugriauti ir vietoje jos pastatyti naują ir modernų pastatą, tačiau, pasak aktyvių tėvų, net ir po kelių susitikimų su miesto vadovais klausimų tebėra daugiau negu atsakymų. Jie nuogąstauja, kad nugriovus progimnazijos pastatą, naujas nebus pastatytas, o vaikai ne savo noru bus perkelti į kitas mokyklas: „Bijome, kad Grinčas pavogė Kalėdas, o valdžia pavogs mūsų mokyklą“.

Su piketuotojais susitiko mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė, savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Vytuolis Valūnas, jo pavaduotoja Rimvyda Ališauskienė, piketą stebėjo keletas tarybos narių. Ant pastarųjų pečių ir gula didžiausia atsakomybė – kitų metų pradžioje būtent jie spręs pritarti ar ne siūlomam bendrojo ugdymo mokyklų tinklo pertvarkos planui.

„Mes perskaitėme, ką jūs parašėte savo plakatuose, išgirdome, ką sakote, o koks bus sprendimas – pagyvensime ir pamatysime. Aš visada pasisakau už tai, kad mūsų vaikai privalo turėti pačias geriausias sąlygas ir tas sprendimas, kuris netrukus bus priimtas, bus pats geriausias Likiškėlių progimnazijai“, – prieš minią piketuotojų kalbėjo V. Valūnas.

Jo kalba buvo palydėta šūksniais „Gėda, gėda…“, piketuotojai reikalavo griauti seną mokyklą tik tuomet, kai bus pastatyta naujoji. „Palikite mus ramybėje“, – šaukė susirinkusieji.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *