Alytaus politikai nusprendė: jaunųjų sportininkų maitinimui – jokių grynųjų pinigų

Jau nuo kitų metų vasario mėnesio Alytaus sporto ir rekreacijos centro treneriai už į varžybas vykstančių vaikų maitinimo paslaugas privalės atsiskaityti specialiai maistpinigiams išduota bankine kortele. Toks Alytaus miesto savivaldybės tarybos nario konservatoriaus Andriaus Jučo siūlymas sulaukė kolegų tarybos narių pritarimo, kurie trečiadienį posėdyje balsuodami pakeitė ASRC vidaus kontrolės tvarkos aprašą.

Išklausyti sprendimo į posėdį atvyko kelios dešimtys įstaigos trenerių.

Tribūnoje visų jų vardu kalbėjęs Antanas Makštutis pabrėžė, jog jie pritaria A. Jučo siūlymui, tačiau politiko pasisakymai viešojoje erdvėje juos įžeidė, „metė šešėlį“. „Mes – ne priešai, pritariame jūsų siūlymui, tik nejuodinkite tų, kurie jaunąją kartą ugdo jau daugybę metų“, – kalbėjo A. Makštutis ir pasiūlė tarybos nariui atsiprašyti ASRC trenerių.

Nors ir neatsiprašė, tačiau toną vietos politikas šiek tiek sušvelnino, pažadėjo ateityje rinkti žodžius atsargiau, kai spręs su miesto sportu susijusius klausimus, kurių, pasak jo, dar yra nemažai.

Portalas „Dzūkijos veidas“ primena, savotiškas konfliktas tarp konservatoriaus ir sporto bendruomenės iškilo tuomet, kai vietos politikas pasidalino įžvalgomis socialiniame tinkle „Facebook“, jog esą niekas nekontroliuoja į varžybas vykstantiems ASRC ugdytiniams skiriamų maistpinigių panaudojimo, grynieji pinigai sudaro sąlygas galimam piknaudžiavimui, apie kurio atvejus jis girdėjęs iš jaunųjų sportininkų tėvų.

ASRC direktorius Tomas Stupuris yra sakęs, jog maistpinigiai įstaigos ugdytiniams, jeigu nuspręsta tokius mokėti, yra mokami iš įstaigos uždirbtų lėšų, gerai įvertinus varžybas bei jų vykdymo specifiką. Pagal dabartinę tvarką, po kiekvienų varžybų delegacijos vadovas atsiskaito buhalterijai už nakvynės paslaugas, išmokėtus maistpinigius ir kitas su dalyvavimu varžybose susijusias išlaidas pristatant žiniaraščius, kuriuose yra sportininkų sąrašas ir kiekvieno jų parašas už išmokėtus maistpinigius, taip kaip to reikalaujama pagal Lietuvoje galiojančius įstatymus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *