,,Naktis teatre“: Andrius Kaniava kvies prisiminti nepamirštamas spektaklių dainas

Jono Danielevičiaus nuotrauka.

Jūs paklausite – kodėl ne vakaras? Ir būsite teisūs! Vakaras – tai tas laikas, kai nevalingai norisi užklysti į teatrą. Bet scena pilna muzikos, šviesų ir teatro magijos vakare, naktį – lieka tuščia! Ir tada ji tampa atvira praeičiai. Sako, naktį teatre galima išgirsti į anapusybę išėjusių Didžiųjų Artistų balsus, praėjusių laikų žiūrovų ovacijas ir muziką.

Deja, spektakliai neturi išliekamosios vertės. Jie lieka tik juos mačiusiųjų atminty. Ir muzika yra tai, kas mums suteikia galimybę prisiminti spektaklius, kurie daugeliui iš mūsų pakeitė gyvenimą.

„Naktis teatre“ – tai muzika ir dainos, su kuriomis susidūriau pats. Tai nemažas laiko tarpas –beveik ketvirtis amžiaus – nuo gyvenimo „Aukštyn kojom“ iki „Brėmeno muzikantų“. Tai muzika, kurią, būdamas vaikas, jaunuolis, studentas, klausiau sėdėdamas ant Teatro laiptų ir mačiau joje save. Tai dainos, kurios niekada negavo galimybės patekti į rampų šviesą, bet turi tokį dramaturginį užtaisą, kad tiesiog prašosi į sceną. Ne tai kad prašosi… jos persekioja, lenda pro langą, brukasi pro visus plyšius ir reikalauja būti išgirstos. Ir, manau, ta naktis atėjo!” – nekantraudamas pristatyti programą mintimis dalinasi aktorius Andrius Kaniava.

Dainos iš miuziklų „Meilė ir mirtis Veronoje“, „Ugnies medžioklė su varovais“, iš spektaklių „Didysis geismas“, ,,Pabėgimas iš Trepsės namų“, ,,Pinokio kronikos“, „Išėjau aš stotin“, „Taisyklė nr. 1 arba sapnuoti Vilnių draudžiama“, „Liūdnojo vaizdo riteris“ ir daugybės kitų, ryškų sceninį gyvenimą nugyvenusių pastatymų. O kaip gi be Andriaus Kulikausko sukurtų dainų, Tom Waits ir 4 Non Blondes melodijų… Ir tai tikrai dar ne viskas, ką galima išgirsti naktį teatre. Suintrigavome? Uždanga kyla jau gruodžio27 d. 19 val. Alytaus teatre.

Kartu su Andriumi Kaniava muzikuos: Sigitas Mickis (klavišiniai), Tadas Dešukas (smuikas),  Gintarė Bauerytė (pritariamasis vokalas), Darius Miniotas (perkusija). Šviesomis NAKTĮ TEATRE spalvins šviesų dailininkas Pijus Vasiliauskas, o ausiai malonų garsą užtikrins garso režisierius Linas Kubekas.

Į koncertą kviečia geros muzikos ekspertai „Bardai LT“

Daugiau informacijos: www.bardai.lt, koncertai@bardai.lt, tel. 867223266

VšĮ „Bardai LT“ informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *