Kalėdinę atmosferą centre „TikoTiks“ skleidė iš naudotų daiktų sukurtos dekoracijos

Kalėdomis jau pakvipo ir Alytaus regiono atliekų tvarkymo technologijų parke įrengtame daiktų paruošimo pakartotiniam naudojimui centre „TikoTiks“. Čia buvo įžiebti jaukūs, antram gyvenimui prikelti kalėdiniai žiburiai. Netradicinę Kalėdų eglutę čia papuošė konkurso „Sužibėk“ dalyviai.

Juos pasveikino Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro vadovas Algirdas Reipas: „Tai mažas ar čia jau didelis centro „TikoTiks“ atidarymas. Tikiuosi, kad visi grįžę į savo namus, bendruomenes, pranešite žinią, kad daiktai, kurie yra kažkam nereikalingi, morališkai pasenę, gali būti naudojami kitiems tikslams, atgimti antram gyvenimui. Gal tai gali būti daiktai, kurie reikalingi kitiems žmonėms, kurių kažkas laukia. Šio centro veikla išties yra prasminga, nes dalindamiesi nereikalingais daiktais su kitais, dalijamės ir savo rankų bei širdies šiluma.“

Konkursas „Sužibėk“ sulaukė daugiau kaip 60 dalyvių, buvo atsiųsta per šimtą iš įvairiausių naudotų daiktų sukurtų dekoracijų: tetrapako pakuočių, senų žurnalų, drabužių, kompaktinių diskų, siūlų, tualetinio popieriaus ritinėlių, net nukirptų plaukų ir kitų. Dekoracijas kūrė vaikai ir suaugę, buvo atsiųsta kelių asmenų grupių ir individualiai sukurtų darbų.

Vertinimo komisija išrinko kalėdiškiausios, originaliausios ir išmaniausios dekoracijų kūrėjus. Kiekvienai nominacijai buvo išrinkta po tris pirmos antros ir trečios vietos nugalėtojus.

Į šventę atvykę dalyviai turėjo progą dalyvauti kalėdinėje loterijoje bei laimėti prizų.

Į susitikimą su vaikais atėjo ir centro herojais tapę Mainukas, peliukas Tvarkius ir Kontis. Popietėje apsilankė ir Kalėdų senelis, kuris su vaikais dainavo dainas, dalijo jiems dovanas ir vaikus būrė kalėdinei fotosesijai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *