Akcija „Parsinešk Kalėdas į savo namus“: nemokamai bus išdalinta tūkstančiai eglių šakų

Alytaus miškų urėdijos archyvo nuotr.

Tradicine tapusi kalėdinė akcija „Parsinešk Kalėdas į savo namus“ šiais metais ir vėl džiugins Lietuvos gyventojus – prieš pat šventes šalies miškų urėdijų miškininkai jiems jau 13 kartą nemokamai dalins eglių šakas. Akcija vyks visose savivaldybėse gruodžio 19 dieną (ketvirtadienį) nuo 12 iki 19 valandos.

Pasak Valstybinių miškų urėdijos atstovės Jolitos Macelytės, šiais metais gyventojams bus dalinamos ne tik eglių šakos, bet ir kankorėžiai.

Tai bus daroma Alytaus Rotušės ir Lazdijų Nepriklausomybės aikštėse, Druskininkų miškų urėdijoje, šalia Birštono savivaldybės. Varėniškiai šakas ir kankorėžius galės pasiimti automobilių stovėjimo aikštelėje prie savivaldybės administracijos pastato, Varėnos rajono gyventojai – Merkinėje, Dariaus ir Girėno aikštėje bei centrinėje Valkininkų miestelio aikštėje.

„Ši akcija – puiki galimybė visiems gyventojams prisidėti prie gamtos tausojimo: raginame gyventojus nekirsti medelių, namus pasipuošti eglės šaka. Kalėdų žaisliukais papuošta eglės šaka taip pat džiugins, suteiks namams Kalėdoms būdingo eglutės kvapo ir žalumos. Dovanodami eglės šakas miškininkai prisideda prie šventinės nuotaikos ir džiugaus švenčių laukimo, be to, padeda gyventojams, besiruošiantiems šventėms, ir sutaupyti“, – sakė J. Macelytė.

Praėjusiais metais visoje šalyje, 26 regioninių padalinių teritorijoje, iš viso buvo išdalinta daugiau nei 100 tūkst. eglišakių, šiemet tikimasi panašaus skaičiaus, mat akcija „Parsinešk Kalėdas į savo namus“ gyventojų tarpe ypač populiari ir laukiama.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *