Alytiškiai kviečiami dalintis gerumu – padėti sunkiai besiverčiantiems

Artėjant didžiosioms metų šventėms atsiranda vis daugiau žmonių, norinčių pasidalinti gerumu – paaukoti lėšų ar skirti kitą paramą sunkiai besiverčiančioms alytiškių šeimoms. Alytaus miesto savivaldybė sulaukia tiek miestelėnų, tiek ir užsienyje gyvenančių alytiškių siūlymų padėti finansinių sunkumų turinčioms šeimoms.

„Kalėdų metas pripildytas gerumo, švelnumo, jautrumo, tikros meilės, vilties ir tikėjimo žmogaus gerumu. Alytiškiai – ypač vieningi, susitelkę, atjautūs ir padedantys vieni kitiems. Gera dalintis!“ – miestelėnais džiaugiasi Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė.

Dalintis ir padėti paramos stokojantiems  alytiškiams visus metus kviečia  Alytaus miesto socialinių paslaugų centras,  jau septintus metus organizuojantis akciją „Alytiškis alytiškiui“.

Pasak šio centro direktorės Eglės Teresevičienės, kаsmet, artėjant šv. Kalėdoms, atsiranda vis daugiau padėti kitiems norinčių alytiškių. Ne išimtis ir šie metai. Jau nuo lapkričio mėnesio Alytaus miesto socialinių paslaugų centras sulaukia daugybės žmonių, norinčių padėti daugiavaikėms šeimoms ar prasčiau gyvenantiems alytiškiams, skambučių ne tik iš Alytaus, bet ir  kitų šalies miestų.  Dažniausiai jiems žmonės perka maisto produktus, higienos priemones, dovanoja bilietus į įvairius kultūros renginius, į Socialinių paslaugų centrą atveža drabužių, siūlo baldus ar seną, tačiau veikiančią buitinę techniką. Atsiranda ir tokių, kurie nori padėti talentingiems, tačiau dėl finansinių sunkumų šeimoje mėgstama veikla  negalintiems užsiimti vaikams. Dažniausiai šie žmonės apmoka  vaikų neformalaus ugdymo užsiėmimus.

Alytaus miesto socialinių paslaugų centro direktorės E. Teresevičienės teigimu, į centrą, prašydami paramos, kreipiasi ir patys sunkiai besiverčiantys alytiškiai. Štai ir šiuo metu vienišai mažamečius vaikus auginančiai mamai labai reikalinga skalbimo mašina.

E. Teresevičienė pastebi, kad daugiavaikės šeimos ar vienišos mamos dėl finansinių sunkumų negali sau leisti kartu su vaikais nueiti į kavinę, nuvykti kad ir į zoologijos sodą ar kitą vaikų mėgstamą vietą. Tad tokias šeimas labai pradžiugintų galimybė per šventes apsilankyti kavinėje ar kitoje maitinimo įstaigoje, kine ar pan. Alytaus miesto socialinių paslaugų centrui labai praverstų ir transporto paslaugos alytiškių atvežtiems baldams ar buitinei technikai išvežioti.

Tad jeigu galite ir norite artėjančių švenčių proga pradžiuginti daugiavaikes šeimas, vienišas mamas ar sunkiai gyvenančius alytiškius, kreipkitės į Socialinės paramos skyrių el. p. roberta.kisieliene@alytus.lt, tel. (8 315) 56 661 arba VšĮ Alytaus miesto socialinių paslaugų centrą, Naujoji g. 64, tel. +370 657 78 757.

Alytaus miesto savivaldybės Komunikacijos skyriaus informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *