Alytuje tūkstančiais lempučių sužibo įspūdinga Kalėdų eglė

Alytus oficialiai pradėjo šventinių renginių maratoną – Rotušės aikštėje sužibo tūkstančiais lempučių bei aukso ir raudonos spalvos žaisliukais išdabinta, klasika ir kartu prabanga dvelkianti Kalėdų eglutė. Į pagrindinės miesto žaliaskarės įžiebimo šventę penktadienio pavakarę susirinko minia alytiškių.

„Ar kiekvienas paklausėte savęs, buvote geri šiais metais? Kiek gerų darbų padarėte? Jei nespėjote jų padaryti tiek, kiek norėtumėte, tai dar yra laiko iki švenčių. Nors šiandien Rotušės aikštė yra tamsi, šalta ir niūri, tačiau matant jus visus čia, man širdyje šilta. Linkiu kiekvienam iš jūsų kalėdinio stebuklo, nesvarbu koks jis bebūtų – mašina, lėlė, mylimo žmogaus prisipažinimas ar gydytojo pranešta gera žinia“, – scenoje kalbėjo Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis.

Renginio metu susirinkusiems liūdėti neleido atlikėja Monika Marija ir šokių studija „Aušrinė“, sušilti su scenoje parodytais mankštos pratimais padėjo į ją paspirtuku atvažiavęs Kalėdų Senelis, o šventinę nuotaiką dar labiau sustiprino ugnies šou ir dangų nušvietęs įspūdingas fejerverkas. Tiesa, jos nė kiek nesugadino keletui minučių scenoje dingusi elektra.

Atvykusieji į šventę galėjo įsigyti įvairių šventinių suvenyrų, smulkmenų ir gardumynų, kuriuos siūlė apie trys dešimtys prekybininkų, mažuosius šventės dalyvius džiugino šventinė karuselė.

Tiesa, šventinė prekyba Rotušės aikštėje vyks net ir nurimus eglutės įžiebimo šventės šurmuliui. Nors prekybininkų šventiniu laikotarpiu čia bus mažiau – leidimus prekiauti iki pat gruodžio mėnesio pabaigos kol kas išsiėmė 4 asmenys, prekiausiantys kava, rankdarbiais ir maisto produktais.

Kiekvieną šeštadienį ir sekmadienį iki gruodžio 29 dienos prie eglutės mažųjų lauks Kalėdų Senelis.

Nuo šio vakaro pradėjo veikti ir Kalėdų Senelio paštas. Šalia eglutės esančiame didžiausiame žaisliuke įrengta pašto dėžė, į kurią savo laiškus įmetę alytiškiai turi galimybę laimėti raudoną šaldytuvą. Jo nugalėtojas bus išrinktas sausio 6 d., minint Trijų Karalių dieną.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *