Alytaus dailės mokyklos vadovo konkursą laimėjo vienintelis jo dalyvis

Ketvirtadienį įvyko dar vienas konkursas į laisvą Alytaus švietimo įstaigos – Alytaus Dailės mokyklos – vadovo kėdę. Konkursą laimėjo beveik ketvirtį amžiaus šiai įstaigai vadovaujantis Redas Diržys. Jis buvo vienintelis konkurso dalyvis.

„Tiems, kam nepatinku, teks nusivilti, o su mokykla ir toliau viskas bus gerai“, – atsakydamas į portalo „Dzūkijos veidas“ sveikinimus sakė konkurso laimėtojas. Paklaustas, kokių naujovių ar proveržių Alytaus dailės mokykloje galima tikėti ateityje, jis patikino, kad yra iš tų žmonių, kurie visada mėgsta daryti naujus dalykus, visai tai tęs ir toliau.

R. Diržys skeptiškai vertina vadovų kadencijos tvarką ir esą šis konkursas atėmė iš jo laiką, kurį galėjo skirti kur kas prasmingesniems dalykams, ir energijos.

Pasak konkurso komisijos pirmininko, Alytaus miesto savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėjo Vytuolio Valūno, kandidato pasirengimas konkursui buvo įvertintas puikiai.

R. Diržio tinkamumą eiti vadovo pareigas dar turi patvirtinti atitinkamos specialiosios tarnybos ir Alytaus miesto taryba. Konkurso komisijos sprendimas dar gali būti skundžiamas Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai per tris darbo dienas. Patvirtinus laimėtojo tinkamumą, direktoriaus pareigas jis eis dar penkerius metus.

R. Diržys – tiek Lietuvoje, tiek užsienyje gerai žinomas 52 metų amžiaus menininkas. Talino menų akademijoje jis baigė skulptoriaus specialybę. Ji skaito paskaitas Lietuvos ir užsienio menininkams bei mokslininkams, rašo, verčia knygas. Jis yra menininkų trišalio futbolo entuziastas, idėjinis lyderis.

Alytaus dailės mokyklai R. Diržys vadovauja nuo 1995 metų balandžio 25 dienos.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *