Kalėdų traukinukas atvyksta į Dzūkiją!

Šūkiu „Atrask Kalėdas Lazdijuose“ visi Lazdijų rajono gyventojai ir svečiai gražiausiomis metų šventėmis kviečiami mėgautis šiame krašte. Šiais metais šventinis laikotarpis Lazdijuose bus tikrai ypatingas ir visus įtraukiantis. Kalėdinio laikotarpio pradžią paskelbs gruodžio 5 d. Lazdijus aplankysiantis puošnus Kalėdų traukinukas.

Jis pūškuos Lazdijų miesto gatvėmis ir bus merės Ausmos Miškinienės dovana rajono mažiesiems. Merės prašymu, šiais metais Kalėdų senelis patiems mažiausiems rajono gyventojams  atneš ne saldainius, o lavinamuosius žaidimus į darželių grupes.

Traukinukui riedant Lazdijų gatvėmis, gruodžio 6 d. 16 valandą įžiebsime Kalėdų eglę kvepiančioje meduoliais ir cinamonu Nepriklausomybės aikštėje. Ir kviesime kartu stebėti teatralizuotą pasaką „Raudonbatė ir septyni nykštukai“. Rajono gyventojus ir svečius pasitikę nykštukai ne tik kvies vaišintis arbata, bet ir ragins dalyvauti žaidimuose, edukacijose. Įstaigos ir organizacijos kviečiamos kartu puošti eglutes ir dalyvauti A. Ramanausko-Vanago aikštėje rengiamame bendruomenių, organizacijų eglučių parko atidaryme „Puošiu Lazdijų kraštą“.

Rajono gyventojai kviečiami į Rudaminos tradicinių amatų centrą, kur vyks kūrybinės edukacijos „Elnio devyniaragio belaukiant“, į padėkos vakarą „Gerumo liepsnelė“ Teizuose,  kalėdinių puokščių-kompozicijų parodą „Kalėdinės akimirkos“ Veisiejuose, adventinę vakaronę „Keturi advento angelai“ Šeštokuose, Trečiojo amžiaus universiteto studentų organizuojamus Šeškaturgį, Skaistaturgį, Saldaturgį Lazdijų viešojoje bibliotekoje, kalėdinės eglės įžiebimo renginius seniūnijose, bendruomenių organizuojamose vakaronėse, susitikimuose. Apie šventinio laikotarpio renginius  iki Trijų Karalių informuosime  Lazdijų rajono savivaldybės puslapyje internete ir socialiniame tinkle „Facebook“.

Iki Naujųjų metų Nepriklausomybės aikštėje savanoriai vaišins rajono gyventojus ir miesto svečius ekologiška arbata. Siurprizai laukia  ikimokyklinukų, priešmokyklinukų, pradinukų. Pas vienišus rajono gyventojus atkeliaus bendruomenių, amatininkų, kraštiečių pagamintos dovanos.

Per šias Kalėdas nebus pamirštas nė vienas. O tie, kurie tiki stebuklais, prie Norų išsipildymo žibinto galės sugalvoti pačias slapčiausias svajones. Kviečiame visus puošti savo namus, kiemus, lauko erdves – kurkime Kalėdų šventę mūsų krašte. Nepamirškite dalyvauti gausybėje kalėdinių renginių, koncertų, edukacijų – atraskime Kalėdas Lazdijuose!

Lazdijų rajono savivaldybės informacija

Vienas komentaras apie “Kalėdų traukinukas atvyksta į Dzūkiją!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *