Aiškėja, kokius nuostolius dėl gaisro patyrė Alytaus rajono ūkininkai

Asociatyvi nuotr.

Nors situacija Alytaus rajono pieno ūkiuose gerėja, tačiau apribojimai tiekti žaliavinį pieną ar naudoti jį savo reikmėms išlieka devyniuose Alytaus seniūnijos kaimuose. Ekstremalių situacijų komisija ekstremalios padėties Alytaus rajone dar neatšaukia.

Tiek Alytaus rajono savivaldybėje, tiek Alytaus seniūnijoje ir toliau priimami prašymai dėl gaisro nuostolių kompensavimo.

Savivaldybės administracijos Žemės ūkio skyriaus vedėjo Stasio Supranavičiaus teigimu, šiuo metu iš viso yra gauti 88 ūkininkų prašymai dėl žalo atlyginimo, o bendra žalos atlyginimo suma, įskaitant įstaigas, sudaro daugiau kaip 45,5 tūkst. eurų. Ūkininkų prašymus planuojama nagrinėti lapkričio 29 dieną.

VMVT informuoja, kad gaisro paveiktoje teritorijoje esančių kaimų gyventojams ir ūkinių gyvūnų laikytojams toliau būtina griežtai laikytis VMVT rekomendacijų ir nurodymų: neganyti ūkinių gyvūnų lauke, nešerti parašais, kurie nebuvo apsaugoti nuo aplinkos taršos. Užterštoje teritorijoje VMVT inspektoriai toliau atrenka papildomus pašarų, pieno, mėsos ir kiaušinių mėginius tyrimams.

Parengta pagal Alytaus rajono savivaldybės informaciją

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *