Dzūkijoje nauji verslumo ugdymo mokslo metai startavo verslo idėjų konkursu

Gintarės Kazlauskaitės nuotraukos.

Ketvirtadienį Alytaus šv. Benedikto gimnazijoje vykusiu verslo idėjų ir prototipų konkursu „Dzūkų pitch‘as 2019“ prasidėjo naujieji Lietuvos Junior Achievement Dzūkijos regiono verslumo ugdymo mokslo metai. Tai pirmasis tokio pobūdžio renginys, kuriame dalyvavo iš viso Dzūkijos regiono suvažiavę 5-12 klasių mokiniai, turintys įvairių verslo idėjų. Daugiau kaip dvidešimt komandų rungėsi dėl šešių nominacijų ir pripažinimo.

„Nuo šiandien prasideda darbinė mūsų sesija, naujieji verslumo ugdymo mokslo metai. Jūs savo mokyklose su mokytojais buriatės ir kuriate naujas verslo idėjas. Šie mokslo metai Lietuvoje tarp ekonomikos ir verslumo mokytojų yra kitokie nei visuomet, nes visuose šalies regionuose vyksta tokie renginiai kaip šis. Mūsų regione tai irgi pirmasis Dzūkų pitch‘as, kur mokinai pristato savo verslo idėjas ir galbūt ateityje iš jų gims naujos jaunosios bendrovės“, – renginio atidarymo metu kalbėjo jį organizavęs Lietuvos Junior Achievement Dzūkijos regiono vadovas Donatas Vasiliauskas.

Alytaus šv. Benedikto gimnazija šiam renginiui pasirinkta ne atsitiktinai. Būtent šios gimnazijos mokinių įkurta ir ekonomikos mokytojo Modesto Raudonio vadovaujama bendrovė prieš keletą metų tapo geriausia visoje Lietuvoje ir net atstovavo šalį Europoje. Tai didžiausias visų laikų Dzūkijos krašto pasiekimas šioje srityje.

„Jūs – gyvas įrodymas, kad jau mokyklos suole atrandate save, savo stiprybes, sritis, kuriose matote galimybes tobulėti ir keisti gyvenimą. Linkiu visiems laimėti, o tikrai laimėsite, nes jūsų idėjos paaugins kiekvieną iš jūsų“, – kalbėjo gimnazijos direktorė Loreta Šernienė.

Konkurse dalyvavo 23 mokinių grupės iš Alytaus miesto ir rajono, Lazdijų krašto. O jų idėjų būta įvairių – augalų konservavimas epoksidine derva, važinėjantis gėrimų traukinukas, batų valymo ir restauravimo piešiniais paslaugos, daugkartiniai ekologiški maišeliai vaisiams ir daržovėms, dantų būklės skaneris, plaukų priežiūros kepurė, kačių kavinė, sveiko maisto užkandinė, sapnų gaudyklės, apyrankės iš perdirbto plastiko su socialine misija už gautą pelną sodinti medžius, durų laikikliai, daugiafunkcinė mobili programėlė mokykloms, rinkiniai ekologinių nelaimių atvejams, turinio dalijimosi platforma, savaime šylantis peilis šaldytų produktų pjaustymui, mokomoji vaizdo žaidimų kūrimo programa, mokyklos atributikos kūrimas, automatinis čiaupas, kompiuterių surinkimo, priežiūros ir aptarnavimo paslaugos, mėnesio iššūkių kalendorius.

Vertinimo komisiją sudarė pirmininkas, bendrovės „Geodėja“ vadovas Aurimas Bernatavičius, D. Vasiliauskas, Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų Alytaus filialo vadovė Deimantė Laumytė ir Alytaus „Spiečius“ vadovė Dainora Vilkišė.

Mokiniai rungėsi dėl šešių verslo idėjų nominacijų – geriausios, socialiai atsakingiausios, technologiškiausios, inovatyviausios, draugiškiausios aplinkai bei perspektyviausios.

Vertindama mokinių verslo idėjas ir jų pristatymą, komisija vertino patį pristatymą, idėjos inovatyvumą, vertę ir kūrybiškumą bei finansinius niuansus.

Nominacijas pelnę mokiniai buvo apdovanoti knygomis apie verslumą. Be to, kai kurie mokiniai jau ruošiasi su savo kūriniais dalyvauti ir sostinėje vyksiančioje kalėdinėje mugėje.

„Idėjos išties labai įvairios ir pagal jų turinį, pristatymo kokybę galima aiškiai pamatyti, kiek idėją kuruojantis mokytojas turi patirties verslumo ugdyme. Galima pasidžiaugti, kad Dzūkijos regionas pagal verslumo ugdymą yra vienas stipriausių“, – sakė D. Vasiliauskas. Prie šio renginio organizavimo prisidėjo ir Šv. Benedikto gimnazijos mokytojas M. Raudonis bei Putinų gimnazijos mokytoja Jolita Noruvienė.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *