Elektromobilių įkrovimo stotelės Alytuje žadamos dar prieš Kalėdas

Elektromobilių įkrovimo stotelė. Aplinkos ministerijos archyvo nuotr.

Šiek tiek vėluojant, tačiau Alytuje jau pradėti trijų elektromobilių įkrovimo stotelių įrengimo darbai, šiuo metu numatytose vietose instaliuojama elektra, netrukus bus pradėti lieti pamatai.

„Šiek tiek užtrukome su viešojo pirkimo konkursu, jį teko skelbti antrą kartą, nes po pirmojo neatsirado laimėtojas – visi dalyviai atlikti darbus siūlė už daug didesnes sumas negu yra numačiusi savivaldybė“, – vėluojančių darbų priežastis paaiškino Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis.

Ar miesto gyventojai ir svečiai – elektromobilių ir hibridinių automobilių savininkai – sulauks įkrovimo stotelių dar šiais metais? Meras patikino, kad jomis naudotis bus galima jau gruodžio mėnesį: „Darbai vyksta, stotelės bus įrengtos dar prieš Kalėdas. Labai tikiuosi, kad alytiškiai taps elektromobilių šalininkais, mieste šių automobilių skaičius ir įkrovimo stotelių poreikis tik augs“.

Stotelės bus įrengtos prie Alytaus sporto ir rekreacijos centro, prie prekybos centro „Nemunas“ bei aikštelėje, esančioje Jotvingių g. 5, šalia buvusios autobusų stoties. Mažiausiai 5 metus po projekto įgyvendinimo elektromobilių įkrovimo paslauga bus teikiama nemokamai.

Praeitų metų lapkritį buvo pasirašyta sutartis su bendrove „Elinta“, kuri ant parengtų pamatų sumontuos didelės galios įkrovimo stoteles, kurių įranga jau yra nupirkta, atliks techninę priežiūrą 5 metus.

Stotelių įrengimas kainuos 83,2 tūkst. eurų: 70,7 tūkst. eurų – Europos Sąjungos lėšos, 12,5 tūkst. eurų – Alytaus miesto savivaldybės biudžeto pinigai.

Elektromobilių įkrovimo stotelių galima rasti kiekviename Dzūkijos regiono mieste, tačiau dauguma jų įrengtos už privačias lėšas ir naudojimasis jomis yra mokamas, savo klientams jas siūlo ir kai kurie apgyvendinimo bei laisvalaikio paslaugas teikiantys verslininkai.

Apie pirmąją įrengtą nemokamą elektromobilių įkrovimo stotelę, adresu B. Sruogos g. 23A, praeitą savaitę pranešė Birštono savivaldybė, dar šiemet planuojanti įsirengti ir antrąją Jaunimo g. 4, vieną nemokamą stotelę turi ir Druskininkai – Vilniaus kl. 2, kurortas planuoja įsirengti dar tris.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *