Alytuje veiklą pradės du investuotojai

Į Alytų žengia du investuotojai – žuvies perdirbimu ir prekyba jos gaminiais užsiimanti bendrovė „Dvaro žuvys“ bei transporto paslaugas teikianti bendrovė „Muldaigis“. Alytaus miesto taryba ketvirtadienį pritarė dviems naujoms investicijų sutartims ir viena jų buvo nutraukta.

Įvertinusi, kad negalės vykdyti įsipareigojimų, į Alytaus miesto tarybą kreipėsi Alytaus Pramonės parke, Lankų g. 12, sklypą išsinuomojusi bendrovė „Laukgusta“. Ji prašė nutraukti sklypo nuomos sutartį šalių sutarimu ir taip atlaisvinti sklypą naujam juo besidominčiam investuotojui.

Atsižvelgiant į spalio viduryje „Laukgustos“ pateiktą prašymą ir į Alytaus miesto savivaldybės tarybos sprendimo projektą „Dėl Alytaus miesto savivaldybės ir UAB „Laukgusta“ investicijų sutarties prieš terminą nutraukimo“, taryboje buvo pritarta šalių susitarimu nutraukti Alytaus miesto savivaldybės ir UAB „Laukgusta“ žemės sklypo nuomos sutartį ir investicijų sutartį. Bendrovė „Laukgusta“ įsipareigoja nutraukti anksčiau minėtas sutartis ir grąžinti padengtą 2016 ir 2017 metų žemės nuomos mokestį bei sumokėti žemės nuomos mokestį už 2019 metų laikotarpį. UAB „Laukgusta“ įsipareigoja Alytaus miesto savivaldybei sumokėti žemės nuomos mokestį 2 086,67 Eur.

Atlaisvintas sklypas 99 metams be aukciono bus išnuomotas bendrovei „Dvaro žuvys“. Pramonės ir sandėliavimo objektų teritorijoje 9400 kv. m ploto žemės sklypo rinkos vertė pagal verčių žemėlapius, nuo kurios skaičiuojamas žemės nuomos mokestis – 44800 Eur.

Investuotojas privalės savo lėšomis žemės sklype įsirengti inžinerinius tinklus pagal pasirengtus techninius projektus. Taip pat žemės sklype numatoma statyti 1500 kv. m naujų gamybos ir sandėliavimo paskirties pastatų (žuvies apdirbamajai gamybos veiklai) statybai ir eksploatavimui.  Įmonė planuoja gaminti sūdytą, marinuotą žuvies produkciją ir kitus žuvies gaminius, planuoja investuoti apie 800 000 Eur bei sukurti ne mažiau 20 naujų darbo vietų. Projektas būtų dalinai finansuojamas Europos sąjungos lėšomis.

Taip pat 99 metams be aukciono išsinuomoti net su Alytaus pramonės parke esančius sklypus panoro ir prieš ketverius metus įsikūrusi Alytaus bendrovė „Muldaigis“. Ji prašymą dėl sklypų Artojų g. 33 ir Artojų g. 31 nuomos savivaldybei pateikė dar pavasarį, tačiau svarstymas buvo atidėtas investuotojų prašant patikslinti prašymą.

7000 kv. m ploto žemės sklype planuoja pastatyti gamybinės ir sandėliavimo paskirties pastatus, vykdyti hidraulinių sistemų gamybą/remontą, teikti krovinių pervežimo paslaugas vidaus ir tarptautiniais maršrutais, teikti transporto paslaugas tvarkant miestą.

Įmonė į abu prašomus išnuomoti žemės sklypus planuoja investuoti apie 200 000 Eur bei sukurti 18 naujų darbo vietų.

Už investicijų sutarties pasirašymą su bendrovėmis „Dvaro žuvys“ ir „Muldaigis“ tarybos nariai balsavo vieningai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *