Gaisro nualintame Alytuje – Prezidento Gitano Nausėdos vizitas

Pirmadienio rytą gaisro nualintame Alytuje lankėsi Lietuvos Prezidentas Gitanas Nausėda. Jis viešėjo Alytaus apskrities priešgaisrinėje gelbėjimo valdyboje ir gaisravietėje.

Pasak Alytaus miesto mero Nerijaus Cesiulio, Prezidentas norėjo realiai įvertinti situaciją, išgirsti informaciją iš pirmų mūsų vietinių gaisrininkų lūpų ir paspausti jiems rankas. Jis lankėsi ir objekte, apžiūrėjo krentančias lubas, byrančias pastato konstrukcijas ir pamatė, kas liko po gaisro.

„Į Alytų atvažiavau ne fotografuotis ir ne mojuoti šaukštais po pietų. Dabar laikas ne emocijoms, kurios liaupsina arba linčiuoja, o šaltiems nervams, kurie mums visiems reikalingi, kad įvertintume situaciją, atliktume namų darbus ir kitą kartą ekstremalią padėtį valdytume kaip iš vadovėlio, o ne kaip išeina.

Todėl šiandien Alytuje padėkojau ugniagesiams, apžiūrėjau gaisravietę, o rytoj Vilniuje susitiksiu su atsakingų institucijų vadovais. Mano pasiūlymas jiems bus aiškus ir nedviprasmiškas – perkelti Alytuje išmoktas pamokas į ekstremalių situacijų valdymo mechanizmą.
Kiekvienas nelaimės likvidavimo proceso etapas turi turėti konkretų šeimininką ir atsakingą asmenį. Kolektyvinė atsakomybė yra jokia atsakomybė. Pamoka bus išmokta“, – taip po vizito Alytuje socialinio tinklo „Faceboook“ savo paskyroje komentavo Prezidentas G. Nausėda.

„Prezidentas siekia išsiaiškinti, kokios institucijos mažiau dirbo ir ką galėjome padaryti geriau. Taip pat jis nori gauti pirminę informaciją. Šalies vadovas labai gerai įvertino gaisrininkų darbą ir Alytaus miesto savivaldybės veiksmus. Tai ką ugniagesiai padarė, buvo daugiau negu jie galėjo. Manau, kad dėl visų veiksmų sekos, padarytų ar nepadarytų darbų bus pradėtas tyrimas ir atsakymų sulauksime ateityje“, – sakė meras N. Cesiulis.

Rytoj Prezidentūroje dėl Alytaus situacijos šaukiamas posėdis. Jame dalyvaus ir pats miesto meras N. Cesiulis.

Šiandien ryte posėdžiavusioje ekstremalių situacijų komisijoje Alytaus mieste ekstremali situacija taip ir nebuvo oficialiai atšaukta.

Alytaus miesto mero Nerijaus Cesiulio nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *