Ledai pajudėjo: Valkininkų „Pušelėje“ kursis senelių namai

Lietuvos apeliacinis teismas apeliacine rašytinio proceso tvarka išnagrinėjo civilinę bylą dėl buvusios vaikų ligoninės Valkininkų „Pušelė“ pastatų nuomos konkurso rezultatų.

Spalio 10 dieną buvo priimta nutartis, kuria Kauno apygardos teismo 2019 m. balandžio 18 d. sprendimas liko nepakeistas – uždarosios akcinės bendrovės „Global Travel Supply“ ieškinys dėl šių pastatų nuomos konkurso rezultatų pripažinimo neteisėtais ir nepagrįstais atmestas.

Atsižvelgiant į šią teismo nutartį, artimiausiu metu statiniai bus perduoti nuomos konkursą 2018 m. laimėjusiai VšĮ senjorų namai „Pušelė“. Ši įstaiga planuoja vykdyti veiklą, susijusią su specialiųjų socialinių ir medicininių paslaugų teikimu, ir sukurti apie šimtą darbo vietų. Pastatus nuomosianti įstaiga ketina bendradarbiauti su vietos gyventojais ir dalį nuomojamų patalpų naudoti bendriems renginiams su Naujųjų Valkininkų bendruomene.

Senjorų namai „Pušelė“ ieškos galimybių teikti integruotas socialines globos paslaugas namuose aplinkinių gyvenviečių gyventojams, tuo pačiu ir prisidėti prie socialinių globos paslaugų įvairovės plėtros Varėnos rajono savivaldybėje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *