Užsidegė buvusio Alytaus medvilnės kombinato sandėliai: sutelktos milžiniškos pajėgos

Trečiadienio rytą Alytaus miesto gyventojai į telefonus gavo perspėjimo ir informavimo sistemos pranešimą, kuriame pranešama, kad Alytuje, Pramonės rajone, esančiuose sandėliuose kilęs gaisras ir kad pavojaus gyventojams nėra.

Pirminiais duomenimis, naktį, maždaug po 2 val., užsidegė buvusio medvilnės kombinato sandėliai, kuriuose dabar įsikūrusi padangų perdirbimu užsiimanti įmonė „Ekologistika“.  Atvira liepsna degė maždaug 2 tūkst. kv.m. pastato plotas. Užsidegė padangų perdirbimo žaliava. Gaisrą jau kelias valandas gesina gausios Alytaus miesto ir rajono ugniagesių pajėgos. Staigus gaisro plitimas pastate privertė stiprinti pajėgas ir buvo iškviesti Lazdijų, Marijampolės, Varėnos, Druskininkų, Vilniaus, Kauno bei Prienų ugniagesiai. Gaisrą gesinantys pareigūnai nuolat keičiasi, daugybė jų iškviesti dirbti net laisvadienį.

Apie gaisrą buvo informuotas ir Alytaus miesto savivaldybės Civilinės saugos skyrius, kuris gyventojams ryte į telefonus išsiuntė perspėjimus apie gaisrą. Miesto apsaugai pasitelktos papildomos apsaugos pajėgos iš Druskininkų ir Kauno. Į įvykio vietą atvyko ir miesto meras Nerijus Cesiulis.

9 val. ryto pastatą vis dar talžė atviros liepsnos. Čia sutelktos ir policijos bei medikų pajėgos. Pirminiais duomenimis, nukentėjusių nėra.

Gaisro priežasčiai nustatyti bus vykdomas tyrimas, tačiau, nepatvirtintais duomenimis, tai nėra tyčinis padegimas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *