Merai ir toliau nerimsta dėl kelio Kaunas–Alytus – dar kartą prašo greitinti rekonstrukciją

Devynių savivaldybių vadovai pasirašė ir Susisiekimo ministerijai įteikė dar vieną kreipimąsi dėl kelio Nr. 130 Kaunas-Prienai-Alytus rekonstrukcijos. Penktadienį į susitikimą su ministru Jaroslavu Narkevičiumi vyko Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis bei Prienų rajono meras Alvydas Vaicekauskas.

Susisiekimo ministrui įteiktame dokumente prašoma įtraukti kelią Nr. 130 Kaunas-Prienai-Alytus į valstybei svarbių projektų sąrašą, skirti finansavimą jo rekonstrukcijos darbams, paspartinti numatomų darbų pradžią, nes kelias užtikrina susisiekimą tarp centrinės ir pietinės Lietuvos dalių, yra aktualus ne vienos savivaldybės gyventojams bei verslininkams. Dar prašoma, kol bus pradėti rekonstrukcijos darbai, užbaigti kelio ruožų atnaujinimo darbus, paklojant juose naują dangos sluoksnį.

„Kelio Kaunas-Prienai-Alytus rekonstrukcija buvo įtraukta į Lietuvos automobilių kelių direkcijos parengtą ilgalaikę valstybinės reikšmės kelių priežiūros ir plėtros iki 2035 m. strategiją, kas reiškia, jog darbai galėtų būti baigti tik 2040 metai ar net dar vėliau. Manęs, kaip miesto vadovo, netenkina tokie terminai. Jie netenkina ir žmonių, kuriems tenka dažnai važinėti šiuo keliu“, – portalui „Dzūkijos veidas“ sakė meras N. Cesiulis.

Jis pasidžiaugė, jog susisiekimo ministras J. Narkevičiui pažadėjo peržiūrėti detalųjį planą, pasistengti paankstinti terminus, kas yra labai svarbu, o kol bus rastas sprendimas, Susisiekimo ministerija skirs lėšų prasčiausioms kelio vietoms sutvarkyti.

Diskusiją su suinteresuotų savivaldybių merais dėl kelio Kaunas-Prienai-Alytus Dzūkijos sostinės meras N. Cesiulis inicijavo prieš daugiau kaip mėnesį, buvo vieningai nuspręsta nedelsti ir dar kartą kreiptis į Susisiekimo ministeriją dėl kelio rekonstrukcijos paspartinimo.

Dar 2002 metais kelio Nr. 130 Kaunas–Prienai–Alytus rekonstrukcija buvo įtraukta į Valstybinės reikšmės kelių priežiūros ir plėtros programą, tačiau per 17 metų darbai taip ir nebuvo pradėti, iki šiol nėra duomenų apie planuojamą jų pradžią. Jau daugiau kaip dešimtmetį savivaldybių vadovai teikia įvairius prašymus Susisiekimo ministerijai, ragindami nedelsti ir pradėti šio kelio rekonstrukcijos darbus, nes eismo intensyvumas ir avaringumas jame bėgant metams tik didėja.

Kreipimąsi Susisiekimo ministerijai pasirašė Alytaus miesto bei rajono, Lazdijų, Varėnos, Prienų rajonų, Birštono ir Druskininkų savivaldybių bei Kauno miesto ir rajono vadovai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *