Lazdijai gins į pertvarkos sūkurį patekusios ligoninės savarankiškumą

Į ligoninių pertvarkos sūkurį, kur planuojama mažesnes regionų ligonines jungti prie didžiųjų ligoninių regioniniu principu, pateko ir Lazdijų ligoninė. Lazdijų rajono valdžia nusprendė priešintis tokiems pertvarkos užmojams.

Lazdijų rajono savivaldybės merė Ausma Miškinienė nepritaria VšĮ „Lazdijų ligoninės“ prijungimui prie didesnės ligoninės, todėl inicijavo šį klausimą kuo skubiau išanalizuoti Sveikatos apsaugos, šeimos ir socialinių reikalų komitete.

Komiteto posėdis vyko šių metų spalio 8 dieną. Jo metu komiteto nariai nutarė nepritarti siūlymui mažesnėms rajonų savivaldybių ligoninėms jungtis į tinklą prie didžiųjų ligoninių regioniniu principu. Buvo konstatuota, kad VšĮ „Lazdijų ligoninė“ dirba sėkmingai, dėl to ją prijungti ar reorganizuoti nėra pagrindo. Komiteto narių nuomone, tikslinga skatinti ligoninės teikiamų paslaugų plėtrą bei sudaryti tinkamas sąlygas į Lazdijų ligoninę gydytis atvykti ir kaimyninių šalių gyventojams. Gyventojai turi turėti galimybę kokybiškas, jiems reikalingas gydymo ir prevencines paslaugas gauti VšĮ „Lazdijų ligoninė“.

„Žmogaus sveikata yra brangiausias turtas, tad ligoninė gyventojams gyvybiškai reikalinga. Atsakingai sakau, kad padarysiu viską, kad Lazdijų ligoninė toliau gyvuotų ir veiktų efektyviai. Sieksiu, kad mūsų krašto žmonės kokybiškas, jiems reikalingas gydymo ir prevencines paslaugas, turėtų galimybę gauti Lazdijų ligoninėje. Šią mano idėją palaiko visi savivaldybės vadovai. Tam pritaria ir Sveikatos apsaugos, šeimos ir socialinių reikalų komitetas“, – apie ligoninės svarbą kalbėjo merė Ausma Miškinienė.

Jau rytoj, spalio 11 dieną, vyksiančiame Lietuvos ligoninių asociacijos tarybos išplėstiniame posėdyje Anykščiuose, kur ketinama aptarti sveikatos srities aktualijas, galimas Lietuvos ligoninių tinko pertvarkas, jų tikslingumą ir realų poreikį, bus išklausomos regioninių ligoninių vadovų nuomonės ir argumentai, dalyvaus ir VšĮ „Lazdijų ligoninės“ direktorius V. Šimkonis. Jis turės progą apginti ligoninės poziciją ir išsakyti Lazdijų rajono vadovybės komitete išanalizuotus argumentus.

Parengta pagal Lazdijų rajono savivaldybės informaciją

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *